Dotterns hårda ord mot Helena Bergström – efter hemska upplevelsen: ”Trodde jag skulle dö”

Helena Bergström är en landets största skådespelare.

Men karriären har inte bara bjudit på guld och gröna skogar. När hon gästade ”Luuk & Hallberg” berättade skådespelaren om en tuff incident, vilket fick hennes dotter Molly att se rött.

– Varje gång jag skulle till teatern så trodde hon att jag skulle dö, säger Helena Bergström i SVT-programmet.

Helena Bergström har gett oss klassiska filmer som ”Änglagård”, ”Black Jack”, och ”Bröllop, dop och begravning”.

Hon är helt klart en av våra mest populära och folkkäraste skådespelare, men även i framgången finns det också en hel del mörker.

Skådespelaren som var en av drivande i uppropet #tystnadtagning, och det var efter att ha berättat om en en hemsk upplevelse med en manlig kollega för dottern Molly som allting förändrades.

Helena har tidigare berättat om  hur den manliga kollegan tog stryptag på henne och när hon berättade om händelsen för sin dotter, blev det ett rejält uppvaknande.

– Sedan började vi diskutera saker och så pratade jag om en incident. Jag skrattade när jag berättade om det, säger Helena Bergström i programmet ”Luuk & Hallberg”.

Helena Bergström berättar om förändringen efter dottern Mollys ord. Foto: SVT

Efter orden till dottern – så agerade Helena Bergström

När incidenten hade inträffat var Molly bara ett barn, men berättelsen tog hårt på henne. Dottern avbröt henne och sa att hon inte skulle skratta åt det. Därefter berättade hon hur hon upplevde den tiden.

– Hon sa att varje gång jag skulle till teatern så trodde hon att jag skulle dö. När hon berättar det från barnets perspektiv så inser jag att det är helt åt helvete att jag skrattar åt det här, säger hon och fortsätter:

– När vi skådespelare började prata med varandra och öppnade upp så blev det så galet tydligt hur fel det är.

Mollys ord till Helena fick henne att agera. Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Du är så stark Helena och vi är så glad att du har öppnat upp dig om detta! All kärlek till dig!