Ebba Busch syrliga svar till Annika Strandhäll – efter kritiken: ”Direkta lögner”

Annika Strandhäll (S) kritiserade KD-partiledaren Ebba Busch för att ha varit ute och festat mitt i coronapandemin.

Nu svarar Ebba Busch – och skickar en syrlig pik tillbaka till Strandhäll.

– Hon ljuger medvetet, skriver Busch på Instagram.

Det var under tisdagskvällen som Annika Strandhäll (S), i ett uppmärksammat inlägg på Facebook, riktade stark kritik mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.

Detta sedan det visat sig att Busch för några veckor sedan medverkat i influencern Margaux Dietz 30-årsfest.

”Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som ansluter till en blöt festkväll och sedan drar ned på stan med en massa folk för fortsatt festande. Exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra”, skrev Strandhäll på Facebook.

annika strandhäll
Foto: TT

Strandhälls hårda kritik

Strandhäll vände sig även mot det faktum att Margaux Dietz ska ha fått skjuts hem från festen av Ebba Busch livvakter, något som Dietz själv berättade om i sin podcast ”Margaux & Theo”.

”Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad vännina”, skrev Strandhäll om uppgifterna och fortsatte:

”Det är faktiskt både oseriöst och helt häpnadsväckande. Ebba Busch borde rimligen få förklara sig för svenska folket”.

ebba busch
Foto: TT

Ebba Busch svarar på kritiken

Nu svarar Ebba Busch på kritiken. I ett inlägg på Instagram berättar KD:s partiledare själv om festkvällen, och säger att hon följt alla rekommendationer.

”Häromveckan fyllde en vän jämnt och vi åt middag med sex andra vänner på en restaurang. Middagen varade ungefär tre timmar och sedan avrundade vi kvällen. Vi följde självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer”, skriver Ebba Busch som också kommentar säkerhetsarrangemanget:

”Säkerhetspolisen gör alltid bedömningar kring skyddet av politiker. Det är dem som avgör vilken typ av skydd man får och hur transporter sker. Jag följer instruktioner till punkt och pricka.”

Piken till Strandhäll

I en intervju med Expressen säger Busch att det är ”kraftigt överdrivet” att det skulle ha varit någon galen festkväll.

På Instagram skickar hon också en syrlig pik tillbaka till Annika Strandhäll.

”Att en socialdemokratisk toppolitiker medvetet ljuger och försöker plocka billiga poänger av säkerhetsarrangemang runt en annan kvinnlig toppolitiker är bara tragiskt.”

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);