Ebba Busch Thor byter namn efter uppbrottet – det här heter KD-ledaren nu

Ebba Busch Thor byter namn.
Efter uppbrottet från fotbollsspelaren Niklas Busch Thor har Kristdemokraternas partiledare tagit beslutet, skriver Aftonbladet uppger Omni.

Det var i början av december som beskedet kom att KD:s partiledare och maken Niklas Busch Thor, känd fotbollsspelare i allsvenska Sirius, ansökt om skilsmässa. Paret gifte sig år 2013.

STOCKHOLM 20191205 Kristdemokraternas paratiledare Ebba Busch Thor (KD) håller en pressträff i riksdagens presscenter. Kristdemokraterna och Moderaterna stöder Vänsterpartiets begäran om en misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Foto: Christine Olsson / TT

– Idag har vi något tråkigt att meddela. Det är nämligen så att vi i dagarna har ansökt om skilsmässa. Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten, skrev KD-ledaren på Instagram vid tillfället.

Hon fortsatte:

– Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn. Vi ber nu om respekt för att få lugn och ro och för att det här rör oss och vår familj. Vi är det bästa teamet för våra barn, det har vi alltid varit och kommer alltid att vara även framåt.

Ebba Busch Thor blir Ebba Busch

Nu har Kristdemokraternas partiordförande ändrat efternamn, uppger Aftonbladet. Ebba Busch Thor, som tidigare omnämnts som EBT i sociala medier, kommer i fortsättningen att heta bara Ebba Busch.

Förre maken Niklas har gått tillbaka till att bara använda sitt efternamn, Thor, uppger TT enligt Omni.

Ebba Busch tog över partiledaruppdraget i Kristdemokraterna efter Göran Hägglund år 2015. Hon har tidigare varit kommunalråd i Uppsala mellan 2010-2015. KD-ledaren är den partiledare av riksdagspartierna som nått högst förtroendesiffror under vintern. I Sifos mätning i januari nådde hon 36 procent, före tvåan Jonas Sjöstedt (v) på 32 procent. KD nådde 6,37 procent i det senaste riksdagsvalet.

STOCKHOLM 20200115 Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) talar under partiledadebatten i riksdagen. Foto: Janerik Henriksson / TT