Edith, 5, besökte McDonalds med familjen – blev attackerad och biten i ansiktet av främling

När femåriga Edith besökte McDonalds med sin mamma och lillebror så inträffade något fruktansvärt.

Plötsligt så reste sig en främmande person upp från bordet bredvid och bet Edith i ansiktet.

Det var en dag som vilken som helst när Edith besökte en McDonalds-restaurang i Göteborg tillsammans med sin mamma Elin och lillebror Sam.

Efter att de gjort sin beställning så satte de sig ned vid ett bord. Vid bordet bredvid satt en person med en funktionsnedsättning tillsammans med sin vårdare. Personen vinkade till Edith och de vinkade tillbaka.

Mcdonalds
Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kaos bröt ut

När vårdaren gick upp för att hämta maten framme vid disken så reste sig genast brukaren upp och därefter följde några sekunder av kalabalik.

– Det tar två sekunder från att resursen lämnat så stormar den här människan upp, springer till min dotter och drar i henne. Det ser först ut som att personen ska krama henne. Men personen håller i henne jättehårt och biter henne i ansiktet. Min dotter får ett blödande sår precis under ögat och saliv i hela ansiktet, säger mamma Elin till Aftonbladet.

Genast rusade Elin upp för att skydda sin dotter och vårdaren sprang också dit för att stoppa personen. En kort stund senare så hade de lyckats få bort personen från Edith.

Medan Elin tröstade sin dotter så upptäckte hon att hon hade ett bitmärke i ansiktet. Elin kontaktade polisen som snart var på plats för att göra en anmälan. Av polisen fick de rådet att åka in till akuten med Edith.

– Hon mår bra nu. Hon är lite chockad och hon säger att hon aldrig mera vill gå till McDonalds. Men hon har inga fysiska mer än blåmärket i ansiktet och märkena efter tänderna, säger Elin till Aftonbladet.

McDonalds
Genrebild. Foto: Shutterstock

Kritisk till boendet

Efter den otäcka händelsen så har familjen varit i kontakt med den funktionsnedsatta personens boende. Elin menar att boendet behöver se över sina rutiner så att något liknande aldrig händer igen.

– Jag tycker det var fruktansvärt chockerande och läskigt att det kan hända. Jag klandrar inte personen i fråga för denne är funktionsnedsatt. Däremot klandrar jag boendet som lät personen vara ute med en ensam vårdare, säger Elin till Aftonbladet.

Camilla Dahlin är verksamhetsledare vid personens boende och vill inte kommentera ärendet i närmare detalj för Aftonbladet.

– Det är alltid jättesorgligt när sånt här händer såklart. Nu utreder vi vad som har hänt och vi försöker förstå från vårt håll. Men jag kan inte gå in på ett enskilt ärende, säger Camilla Dahlin.

Enligt den bitande personens föräldrar så är personen i fråga mycket snäll, men har svårt med impulser och att veta hur hårt man kramas. Personen ska också ha varit ångerfull efter händelsen.

Hoppas att Edith mår bra trots den otäcka upplevelsen. Förhoppningsvis så ser boendet över sina rutiner framöver.

LÄS MER: