Efter 2 år och tusentals dödsfall: Nu har Guinea utrotat Ebolan i landet.

När viruset Ebola bröt ut var Guniea ett av de länder i Afrika som drabbades hårdast. Men efter 2 års tid och över 2500 rapporterade dödsfall har landet nu deklarerats fria från viruset.

När Ebola-viruset bröt ut för två år sedan i Afrika drabbades Liberia, Sierra Leone och Guniea allra värst. Enligt WHO (World Health Organization) har viruset tagit över 11 000 människors liv.

För Guinea nådde dödssiffran över 2500 människor. Men där har den stannat och ingen i landet har drabbats av viruset på 42 dagar. Det är också den tid som krävs för att WHO ska deklarera att landet är fria från det dödliga viruset. Onsdagen den 29:e december kommer det att hållas en officiell ceremoni för att fira beskedet, rapporterar Huffington Post.
– Tillsammans med mina kollegor på Världsbanken vill jag gratulera regeringen och folket i Guinea för att ha nått denna viktiga milstolpe. De har visat en fantastisk beslutsamhet i kampen mot Ebola ända sedan det första fallet för två år sedan, säger Jim Yong Kim, president för Världsbanken, i ett uttalande.

Bildkälla: Flickr.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna