Efter hårda kritiken – här är doktor Mikaels svar: ”Många undrar vad jag gör…”

Doktor Mikael Sandström är en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.

Vecka ut och vecka in tar tittarnas favoritdoktor plats i studion för att svara på frågor om sjukdomar och åkommor, något som brukar vara mycket uppskattat.

Men nyligen riktades kritik från tittarhåll mot doktor Mikael – något han nu besvarar.

Det var efter ett inslag om sjukdomen Multipel skleros, MS, som flera tittare i slutet av augusti reagerade på doktor Mikaels uttalanden och resonemang kring sjukdomen.

På kanalens sociala medier skrev många efter inslaget och menade att doktor Mikael inte var tillräckligt kunnig inom området för att prata om sjukdomen.

”Han är inte Neurolog och det märks! För så mycket som han sa stämmer inte. ALLA kissar verkligen inte på sig. För det finns hjälpmedel. Att säga att de som har Primär Progressiv MS går det åt pipsvängen med, är ju fruktansvärt av en läkare att säga! Det förloppet kan gå långsamt eller snabbt. Jag är inte nöjd med allt vad han sa”, skrev en användare.

”Mer trovärdigt att ta dit en specialist”

Många menade också att kanalen istället borde ha tagit dit en specialist för att prata om MS.

”Inget illa ment mot Mikael, och jag vet inte vilken specialitet han jobbar inom, men hade det inte varit lite mer trovärdigt att ta dit en specialist inom varje område istället..?”, skrev en tittare.

Doktor Mikael svarar på kritiken

Nu väljer doktor Mikael att bemöta kritiken. I samband med att han under tisdagen gästade Nyhetsmorgon för att svara på frågor om bröstcancer, förklarade doktor Mikael också sin roll i programmet.

I ett klipp på Nyhetsmorgons Instagram svarade han även på de tidigare frågorna kring varför man inte tar in någon specialist i varje ämne i programmet.

”Många undrar vad jag gör här. Varför har man inte en specialist, nu när vi pratar om så allvarliga saker som bröstcancer?” säger doktor Mikael och fortsätter:

”Jag forskar ju inte själv, utan läser vad andra forskare skriver. Min roll i det här är att försöka förklara. Så det är det jag försöker göra, så mycket som möjligt.”

Vad tycker du om doktor Mikaels roll i Nyhetsmorgon? Lämna gärna en kommentar!

Video: 10 mest sedda tv-programmen 2018