Tv-tittare riktar hård kritik mot doktor Mikaels uttalande i Nyhetsmorgon – nu svarar TV4

.

Efter inslaget i Nyhetsmorgon – nu riktar tittare kritik mot doktor Mikael Sandström.

Då väljer TV4 att gå ut med en förklaring. 

”Självfallet är det olika från fall till fall”, skriver kanalen på Facebook. 

Doktor Mikael Sandström blev ”Soldoktorn” med hela svenska folket efter sin medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon. Doktor Mikael, som är narkos- och akutläkare, har dessutom en podcast (”Läkarpodden”) med tv-kollegan Tilde de Paula Eby.

Hans resonemang och åsikter och hälsa och sjukvård brukar ofta vara mycket uppskattat av tittarna. Hans kunskaper tar de flesta till sig och varje gång han är med på Nyhetsmorgon så går det bra för tittarna att mejla in sina frågor till honom – så att de sen ska kunna få svar. Tittarnas favoritdoktor i tv kom med fler åsikter i tisdagens Nyhetsmorgon.

Men reaktionerna efteråt har delvis varit kritiska från tittarna, vilket även nöjessajten Hänt rapporterat om.

Nu väljer TV4 att svara på kritiken.

Kritiken mot doktor Mikael efter orden om MS

Det var efter i ett inslag i tisdagens Nyhetsmorgon som doktor Mikael ombads slå hål på myterna kring Multipel Skleros, MS, som är en av de vanligaste neurologiska sjukdomarna. I klippet längst ned kan man se Mikaels resonemang.

– Det finns, tyvärr, en mystik kring det här med MS som neurologisk sjukdom, säger doktor Mikael i programmet och inleder sedan sina resonemang om sjukdomen, som du alltså kan se i spelaren längst ned i artikeln.

Tittarna brukar ofta hylla doktor Mikael för hans kunskaper och att han lyfter fram sjukdomar som inte alltid får synas i rampljuset. Men den här gången möts tv-doktorn också av en hel del kritik. I kommentarsfältet på Facebook är det flera som skriver in till kanalen för att komma med åsikter.

”Inget illa ment mot Mikael, och jag vet inte vilken specialitet han jobbar inom, men hade det inte varit lite mer trovärdigt att ta dit en specialist inom varje område istället..?”, skriver en tittare i en läsarkommentar.

MS, Multipel Skleros är en av de vanligaste neurologiska sjukdomarna. Men sjukdomen omgärdas tyvärr av en mystik, menar doktor Mikael som här slår hål på alla myter❗️

Posted by Nyhetsmorgon on Tuesday, 27 August 2019

En annan tittare skriver så här i en kommentar:

”Han är inte Neurolog och det märks! För så mycket som han sa stämmer inte. ALLA kissar verkligen inte på sig. För det finns hjälpmedel. Att säga att de som har Primär Progressiv MS går det åt pipsvängen med, är ju fruktansvärt av en läkare att säga! Det förloppet kan gå långsamt eller snabbt. Jag är inte nöjd med allt vad han sa”.

TV4:s svar på kritiken

Efter kritiken från tittarna väljer TV4 nu att bemöta åsikterna.

I en kommentar på Facebook skriver tv-kanalen följande:

”Vad tråkigt att höra att du tagit illa vid dig. I inslaget talar Mikael om de ”typiska symptomen”, han påstår därför inte att inkontinens drabbar alla med MS. Vad gäller uttalandet att det går ”åt pipsvängen direkt” så är jag säker på att det inte var menat ordagrant, självfallet är det olika från fall till fall”, skriver TV4 på Facebook i sitt svar.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar! Här kan man se inslaget med doktor Mikael: