Efter nya restriktionerna – krog i Stockholm anordnar fest på dagtid: ”Bryter inte mot några regler”

Regeringen inför ett alkoholstopp efter klockan 22.

Då väljer Stockholmskrogen Monky Bar istället att anordna en fest på dagtid.

– Inget vi gör bryter mot några regler, säger krogens driftansvarige Andreas Thyr till Aftonbladet.

Coronapandemin har gett sig in på en andra våg i stora delar av världen. Även i Sverige har läget återigen mörknat de senaste veckorna, med en ökad smittspridning och större belastning på vården.

Läget har fått Folkhälsomyndigheten och Sveriges regering att agera.

I många enskilda regioner har skärpta allmänna råd införts, med uppmaningar om att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum liksom att undvika fysisk kontakt med andra än de man bor med.

– Alla måste fundera på om det man gör nu ökar risken för smitta. Om svaret är ja så bör man avstå. Gå inte på gym, ha inga middagar och arrangera inga hemmafester, sade statsminister Stefan Löfven under en blixtinkallad pressträff på måndagen.

stefan löfven
Foto: Jessica Gow / TT

Infört alkoholstopp

Bland de övriga restriktionerna som har skärpts, har regeringen bland annat beslutat att max 8 personer får samlas i allmänna sammankomster från och med den 24 november.

I slutet av förra veckan kom dessutom beskedet att försäljning av alkohol kommer att förbjudas efter klockan 22.00 på alla verksamheter med serveringstillstånd – så som krogar, barer, klubbar och restauranger.

Förbudet träder i kraft nu på fredag, den 20 november, och innebär dessutom att dessa verksamheter tvingas stänga senast klockan 22.30 varje dag. Ett besked som har mötts av hård kritik från restaurangbranschen.

– Det är pinsamt av regeringen att slå undan benen på de flesta utan att kunna matcha åtgärderna med ett stödpaket för de branscher som redan är utsatta, sade stjärnkocken Tareq Taylor efter beskedet till Aftonbladet.

Krogen anordnar dagfest

De nya restriktionerna har nu fått Stockholmskrogen Monky Bar att kontra med ett nytt initiativ. Eftersom de inte kan servera alkohol sent på kvällen, väljer krogen istället att arrangera en fest på dagtid.

Instagram har Monky Bar gjort reklam för eventet som kommer att äga rum på fredag, samma dag som förbudet träder i kraft. Man har också bjudit in dokusåpaprofilerna Haidar Juma och Alex D’Rosso som DJ:s till festen.

Men krogens driftansvarige, Andreas Thyr, ser inga problem med dagfesten.

– Inget vi gör bryter mot några regler, säger han till Aftonbladet.

”Har total kontroll och följer alla regler”

Andreas Thyr säger att han har förståelse för att initiativet upprör en del människor.

Han säger också att Monky Bar kommer att följa alla regler och restriktioner som regeringen har satt upp.

– Vi öppnar 15 och stänger 22. Håller en meters avstånd mellan varje sällskap samt max åtta personer får vara i ett och samma sällskap. Man kan ställa samma fråga till de kommunala färdmedlen samt till exempel till Ikea? Där är det okontrollerat trängsel. Vi har total kontroll och följer ALLA regler som finns, säger Andreas Thyr till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required