Efter otäcka händelsen – nu ryter 15-åriga Ebba ifrån till vuxna bilister: ”Fruktansvärt oansvarigt”

15-åriga Ebba Enlund från Falköping var nära att bli påkörd i sin A-traktor av en vuxen bilist som körde i, vad Ebba uppskattar, 100 kilometer i timmen.

Nu har Ebba fått nog av ansvarslösa bilister i trafiken och ryter ifrån.

Antalet A-traktorer har ökat kraftigt de senaste året och allt fler ungdomar väljer att köra omkring i dessa fordon. En kultur som blossat upp igen efter den nya lagen om att bygga om bilar trädde i kraft i juli i fjol.

I takt med att A-traktorerna och dess popularitet har ökat har även olyckorna gjort det. Något som oroat poliser runt om i hela landet.

I Skåne vill polisen Fredrik Adler se ett förbud mot fordonet, något Dagens Nyheter rapporterat om tidigare.

Foto: Emil Langvad, TT/ Johan Nilsson, TT

– Med tanke på resultatet och manipulationen vi kan konstatera skulle jag vilja se ett förbud mot fordonstypen, säger han till DN och fortsätter:

– Vi måste ta tag i detta nu, för annars kommer det spåra ur totalt.

”inte bara min säkerhet”

Men Polisen är långt ifrån ensamma om att vara oroliga. 15-åriga Ebba tycker det är dags att medtrafikanter ute på vägarna visar lite respekt, och det är inte till A-taktorförare hon vänder sig utan till vuxna bilister.

LÄS MER: Efter olyckorna med A-traktorer – nu ryter 17-åriga Anny ifrån till vuxna bilister: ”Lägg ifrån er mobilen”

Nyligen höll 15-åriga Ebba på att bli påkörd av en annan bilist när hon körde sin A-traktor mellan Falköping och Kinnarp. I ett inlägg på Facebook skriver hon mer om händelsen.

”Jag månar om att ni som kör så fruktansvärt oansvarigt förbi oss med epa traktorer att börja respektera oss!! Vi har inte bestämt att få köra i 30! Blev nästan påkörd i över 100km/h mellan falköping-kinnarp igår. Låg fint i kanten som jag alltid försöker med för att underlätta för er, men man blir vansinnig på er som inte visar respekt tillbaka. Det är inte bara min säkerhet som är i fara utan er egen och även andra på vägen”, skriver hon i inlägget.

Utsätts för hat och hot

Men det är långt ifrån allt som A-traktorförare får utstå, menar Ebba.

I en intervju med P4 Skaraborg berättar hon om hur bilister pekar finger, tutar och blinkar med helljuset. Något hon också poängterar i sitt inlägg på Facebook.

”Finns heldragna sträck av en anledning, vad är meningen att riskera fara istället för att ligga bakom oss tills det inte finns nån fara för någon att köra om? Jag som är 15 verkar förstå bättre än vissa er som kör bil, vart med om så sjukt mycket omogna människor som pekat finger, tutat, lyst me helljus för o ”hämnas” på oss mm”.

Ebba avslutar sitt inlägg med en fråga:

”Hade ni velat bli behandlade såhär? Detta är tyvärr vår vardag”.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version