Efter succén – Chris Kläfford avslöjar sanningen som tittarna inte fick se: ”Jag frågade om…”

När den svenska artisten och Idol-vinnaren Chris Kläfford gjorde entré i amerikanska ”Talang” (America´s got talent) blev man minst sagt förvånad.

Precis som han golvade oss svenskar med låten ”Imagine” av John Lennon, gjorde han samma sak med den amerikanska publiken och tog sig vidare i programmet.

Men det hela var uppgjort innan, enligt Chris Kläfford.

Chris Kläfford framförde ett känslosamt och fint uppträdande på sin audition i amerikanska ”Talang”. Han golvade hela publiken och juryn och det fanns de som brast ut i gråt av hans ”änglaröst”. I programmet berättar Chris Kläfford att han kommer från en liten by i Sverige och har sjungit sedan han var liten.

Vann Idol i Sverige 2017

Men det utelämnades att han vann Idol i Sverige 2017 och redan är en etablerad artist. Det fick säkert många att ställa frågan: ”Så juryn och publiken vet inte vem egentligen han är?”.

Mörkade det hela

Men nu avslöjar Chris Kläfford att produktionen till programmet mörkade hans idol-äventyr och att de frågade om han ville vara med.

– De hade sett mig på Youtube när jag körde ”Imagine”. Då fick jag erbjudande att komma dit. Jag sade direkt ja, säger artisten till TT.

Chris Kläfford sjöng ”Imagine” av John Lennon. Foto: Youtube

En redan etablerad artist i Sverige

Nog ville Chris Kläfford ställa upp i amerikanska ”Talang” så han tackade ja. Men programmet ville inte fokusera på att han redan var en etablerad artist i Sverige, utan att han var som vem som helst.

– Jag frågade om det där när jag kom dit. De (produktionen) sade att ”folk kommer få veta i alla fall. Vi ska fokusera på var du kommer ifrån”. Någonstans lever man ju på att man har kämpat sig från något ställe, säger Chris Kläfford till TT.

Fick fyra ”Ja” trots det mörkade kändisskapet

Simon Cowell och resten av juryn verkade heller inte ha fått veta vem Chris Kläfford var innan hans audition. Men det kanske var för det bästa, då de alla fyra röstade ”Ja” efter att ha hört honom sjunga. Mister Kläfford behövde alltså inget kändisskap för att ta sig vidare, utan han kom in som enkel man från Sverige som sökte till sitt drömprogram – att det är en av hans drömmar stämmer i alla fall till fullo.

– Att få vara med i detta program betyder mycket för mig och för att få göra min pappa stolt. Det är det första stora steget för att följa min dröm, säger Chris Kläfford i programmet.

Simon Cowell var riktigt nöjd över Chris framträdande. Foto: Youtube

Se när Chris Kläfford tog publiken med storm:

Läs mer: Här gör Chris Kläfford succé i amerikanska ”Talang” – får Simon att jubla med sitt starka låtval

Gillar du också Chris Kläffords magiska framträdande? Sprid gärna vidare för att låta andra veta.