Efter terrordåden: Teleoperatörer låter svenskar i Belgien ringa gratis till familj och vänner.

I dag vaknade världen och Europa upp till nya terrordåd. Många har velat visa att de stöttar Belgien och står upp mot terrorismen. Nu agerar också Sveriges fyra största mobiloperatörer. Med anledning av bombdåden i Bryssel kommer de under två dygn ta bort alla avgifter för samtal och datatrafik från Belgien till Sverige.

Telia Sonera, Tele2, Tre och Telenor meddelar att man med anledning av terrorattacken i Belgien kommer att ta bort alla avgifter för samtal och datatrafik från Belgien till Sverige. Det rapporterar TT. För att hjälpa svenskar som är på plats i det terrordrabbade landet kommer det att vara gratis att ringa, ta emot samtal, surfa, smsa och skicka bilder till Sverige fram till och med torsdag morgon.

– Våra tankar går naturligtvis till alla drabbade av de här fruktansvärda dåden i Bryssel. Vi vill hjälpa och underlätta för alla drabbade att få tag på nära och kära, säger Iréne Krohn, presschef på Telia Sverige, till TT.

Utöver dessa åtgärder för att försäkra sig om att svenskar på plats i landet är i säkerhet har också Facebook aktiverat sin säkerhetsfunktion. Med den kan man enkelt visa för familj och vänner att man är utom fara.