Efter tragedin på fartyget – nu berättar mamman vad som egentligen hände med 1-åriga Chloe

En hemsk tragedi inträffade på kryssningsfartyget Royal Caribbean när det hade lagts i hamn i Puerto Rico. 1-åriga Chloe föll från elfte däck och landade i betongen nedanför.

Nu berättar föräldrarna vad som egentligen hände och de håller fartyget ansvarig för händelsen.

Bebisen Chloe på 18 månader lekte med sin morfar i fartygets lekrum på elfte däck under en kryssning den 7 juli. När fartyget hade gått i land, ska morfadern ha tagit upp Chloe satt henne på ett räcke för att kunna titta ut genom fönstret, enligt familjen själva.

Chloe föll rakt ned i betongen

Den roliga leken slutade i tragedi när morfadern tappade taget och Chloe föll ned elva våningar.

– Jag visste inte att hon hade fallit ut genom fönstret. Jag fortsatte bara säga: ’Ta mig till min bebis. Var är min bebis?’. Jag sprang dit och såg ut. Och det var inte vatten där nere, det var betong. Att förlora vår bebis på det sättet var bara ofattbart, säger mamman Kimberly Wiegand Today.

1-åriga Chloe. Foto: Today

”Jag trodde att det var glas där”

Enligt Kimberly Wiegand ska morfadern ha tagit väldigt hårt på sitt barnbarns död och hävdar att det hela var en olyckshändelse eftersom han inte såg att det inte fanns något glas vid räcket.

– Han var hysterisk. Han har fortsatt säga: ’Jag trodde att det var glas där’. Han gråter över det här om och om igen. Han har aldrig, aldrig någonsin, satt våra barn i fara, säger hon till Today.

Kräver svar från rederiet

Familjen har anlitat en jurist som har satt sig in i fallet. De vill att rederiet ska ta ansvar över händelsen och menar att fönstret i lekrummet på elfte däck borde ha varit stängt. En rad av fönster var stängda förutom det som Chloe ramlade ut från. Nu kräver familjen svar från rederiet, enligt Today.

– Vi håller självklart dem ansvariga för att inte ha rätt säkerhet på elfte däck på ett kryssningsfartyg. Det är miljoner saker de kunde ha gjort för att göra det säkrare. Jag vet att min mamma frågade varför i hela världen det är ett fönster öppet på elfte däck, säger Kimberly Wiegand till Today.

Föräldrarna till Chloe. Foto: Today

”Vi behöver ventilation”

Men rederiet ska endast ha svarat kort på kritiken, enligt Kimberly:

– Och deras svar på det var: ’Vi behöver ventilation’. Men till det säger jag: Skaffa en fläkt. Kom på någon annan mekanism som ändå gör att era gäster kan känna sig säkra. I stället för att ha stora säkerhetsbrister som gör att våra barn förlorar livet.

Enligt Aftonbladet ska rederiet ha valt att inte kommentera olyckan på grund av hänsyn till familjen. Olyckan utreds av myndigheterna i Puerto Rico eftersom olyckan inträffade där.

Se intervjun när föräldrarna berättar om olyckan:

Vila i frid Chloe. Sprid gärna detta vidare för att skicka ditt stöd till Chloes anhöriga.