Efter tragiska flygolyckan i Örebro – nu hedras de avlidna med minnesstund: ”Omfamna de anhöriga”

I torsdags omkom nio personer i en tragisk flygolycka i Örebro.

Nu exakt en vecka efter olyckan arrangeras en öppen minnesstund i Stadsparken i Örebro som en chans för alla att minnas och sörja, skriver NA.

Åtta fallskärmshoppare och en pilot fanns ombord på flygplanet som kraschade vid Örebro flygplats på torsdagskvällen den 8 juli.

Flygolycka Örebro
Foto: Per Karlsson, TT/ Jeppe Gustafsson, TT

Samtliga ombord omkom i olyckan. Alla hoppare var medlemmar i den lokala fallskärmsklubben och flera av de omkomna bodde i – eller hade koppling till Örebro län.

Öppen minnesstund i Stadsparken

Nu på torsdag, en vecka efter olyckan, arrangerar Länsstryelsen i Örebro län tillsammans med Örebro fallskärmsklubb, Svenska kyrkan, Örebro kommun och länets övriga kommuner en gemensam minnesstund i Stadsparken i Örebro för att hedra de personer som omkom i olyckan.

– Det är så många som känner med klubben, alla omkomna och deras anhöriga. Jag kände väldigt starkt att vi behöver samlas, känna sorg tillsammans och omfamna de anhöriga. Vi behöver visa att vi står med dem i sorgen, säger Örebro läns landshövding, Maria Larsson till NA.

På plats kommer det hållas tal och spelas musik. Det kommer också hållas en tyst minut.

”Delar sorgen med dem”

Minnesstunden kommer vara öppen för allmänheten och runt 600 personer kommer att kunna delta på plats.

– Det är ett stort arrangemang med mycket säkerhetsaspekter att tänka på. Vi har framförallt haft de anhöriga i åtanke och vill göra det till en värdig stund för dem, säger Ylva Carlheim Gyllensköld, kommunikationschef hos Länsstyrelsen i Örebro län.

Flygolycka minnesstund
Foto: Jeppe Gustafsson, TT/Kicki Nilsson, TT

Förutom att hålla avstånd och följa säkerhetsreglerna ber Maria Larsson pibliken att visa respekt för de anhöriga.

– De kommer inte sitta samlat, utan vara utspridda i publiken. Jag hoppas de anhöriga ska känna sig omslutna och se att vi är många som delar sorgen med dem, säger Maria Larsson.

Våra tankar går till de omkomnas nära och kära, vänner och familj. Vila i frid!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required