Efter vaktskandalen: Nu bryter Västtrafik avtalet med företaget.

Skandalen med nedbrottningen av en uniformerad busschauffören blev för mycket för Västtrafik. Nu säger man upp avtalet med vaktbolaget G4S – omedelbart.
Strax efter klockan 13 på onsdagen meddelade Västtrafik att avtalet gällande biljettkontroller med G4S sägs upp på grund av avtalsbrott.

Få har nog missat skandalen när en busschaufför, som åkte buss utan biljett, brottades ned och sattes i handfängsel av G4S kontrollanter. En video på den hetsiga situationen fick stor spridning och många slöt upp bakom busschauffören. Bland annat spred Peter Nilssons Facebook-inlägg som en löpeld, när han meddelade att han vägrade köra biljettkontrollanter på sin buss.

Efter den massiva kritiken agerar Västtrafik.

– Vi anser att G4S brutit mot de avtalade kraven på utförandet av tjänsten. Mot den bakgrunden hävs avtalet med omedelbar verkan, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Efter den uppmärksammade incidenten vid en biljettkontroll i helgen häver nu Västtrafik avtalet med G4S med omedelbar…

Posted by Västtrafik on den 3 juni 2015

G4S har ansvarat för Västtrafiks biljettkontroller utanför Göteborgs kommun och för vissa busslinjer som går genom Göteborg.

– Det som händer på filmen är helt oacceptabelt. Det går stick i stäv med våra värderingar och det arbetssätt som vi byggt upp för den nya biljettkontrollen. Så här behandlar vi inte våra kunder eller kollegor, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.