Jeanettes satsning för pensionärer: ”Vi måste hjälpa dem nu”

Allt fler svenska pensionärer tvingas till ett liv i hemlöshet på grund av att pensionen och bostadstillägget inte räcker till försörjning, och många fasar för att hamna där.

Ordningsvakten Jeanette Höglund, grundare av ideella organisationen Vid din sida, fick nog efter att ha sett utsatta pensionärer under så många år. För några veckor sedan startade hon en namninsamling med protester som ska lämnas till Stefan Löfven, och nu har över 74 000 personer skrivit under.

– Nu får Löfven se till att kommunerna tar sitt ansvar, därför gör jag den här listan, säger Jeanette när hon gästar Nyhetsmorgon i TV4.

Det var i tjänsten som ordningsvakt som Jeanette Höglund berördes av många svenska pensionärers situation.

Många som arbetat ett helt yrkesliv hamnar på gatan. för att pensionen och inkomsterna inte räcker till en bostad.

Under många år har Jeanette tillsammans med andra frivilliga hjälpt hemlösa pensionärer på plats på gatan, för att ge dem mat kläder och någon att prata med, men nu har hon tröttnat på att politikerna inte gör något åt situationen.

”Kommuner måste ta sitt ansvar”

I början av april startade Jeanette en namninsamling med protester som ska lämnas till Stefan Löfven. Idag har över 74 000 personer skrivit under.

– Det visar att vi har fått nog, vi ska inte ha hemlösa pensionärer, vi ska inte ha fattiga pensionärer, och det är nu det måste blir ändring. Kommuner måste ta sitt ansvar, säger Jeanette i Nyhetsmorgon.

Då hålls en stor demonstation för hemlösa pensionärer

I sitt yrke som ordningsvakt träffar Jeanette många äldre som har det dåligt ställt och fasar för att hamna på gatan. Många av dem har redan hamnat där. Nu hoppas Jeanette att Stefan Löfven (S) ska förstå allvaret, och få kommuner att agera så att deras äldre inte ska riskera att hamna på gatan.

– Nu får Löfven se till att kommunerna tar sitt ansvar, därför gör jag den här listan, säger Jeanette när hon gästar Nyhetsmorgon i TV4.

 

Dela om du står bakom Jeanette som sätter ner foten för att svenska pensionärer ska få det bättre.