Elev blev mobbad på bussen – nu kan förövarna bli utan skolskjuts: ”Fan inte tillåtet”

En grundskoleelev i Kristinehamn blev retad till tårar på en av kommunens skolbussar. Nu kan elever som mobbar bli utan skolskjuts, det rapporterar Kristinehamns-Posten.

Det var i mitten på oktober som händelsen ägde rum. En grundskoleelev ska då ha blivit så pass mobbad på en skolbuss att hen brustit ut i tårar.

När busschauffören gick bak i bussen för att se till så att alla elever hade bälte blev han varse om incidenten och bestämde sig för att ingripa.

LÄS MER: Förälder gick in på skola och ”ruskade om” dotterns mobbare – åtalas nu för ofredande

Busschauffören röt ifrån

Den utsatta eleven namngav aldrig förövarna men det struntade busschauffören i. I stället skällde han ut samtliga elever på bussen.

”Mobbning är fan inte tillåtet eller acceptabelt. Det får absolut inte förekomma”, ska busschauffören ha sagt till eleverna, enligt incidentrapporten som Kristinehamns-Posten tagit del.

Även skolan nåddes av händelsen och där kartlade man vilka elever som varit inblandade på bussen.

Skolskjuts
Foto: Jessica Gow, TT/ TT

Mobbare kan bli utan skolskjuts

Skolan ska ha varit i kontakt med de berörda barnens föräldrar och rektorn har informerat barnens vårdnadshavare om att föräldrar kommer behöva hämta och lämna sina barn själva, om barnen inte kan ”åka buss på ett bra sätt”.

LÄS MER: Jeanettes 10-årige son blir mobbad – nu efterlyser förkrossade mamman vänner: ”Gråter dagligen”

Skolan har också satt upp en handlingsplan där föräldrar till de elever som varit inblandade i mobbningen ska vara med på skolan under en viss tid.

Vad tycker du om det här beslutet? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.