Jeanettes 10-årige son blir mobbad – nu efterlyser förkrossade mamman vänner: ”Gråter dagligen”

10-årige Maximilian från Västerås har blivit mobbad under hela skolgången.

Nu efterlyser förkrossade mamman Jeanette vänner till den ensamma pojken.

Maximilian från Västerås fyller snart 11 år. Han går i fjärde klass och har aldrig haft en kompis.

I stället har åren i skolan kantats av mobbning.

– Han kommer hem och gråter dagligen, de kallar honom för saker som ”bögjävel” och säger att han är värdelös, berättar hans mamma Jeanette för Newsner.

Foto: Privat/ TT

Enligt Jeanette har hon och sonen haft flera möten med skolan, men trots det har situationen för Maximilian inte blivit bättre.

– Vi har kontakt med lärare och rektor och det är bra i någon dag men sedan är det samma kaos igen, säger Jeanette och tillägger:

– I morse ringde skolkuratorn och sa att vi skulle ha ett möte bara för att lugna mig. Men det är inte jag som ska bli lugn, det är ju Maximilian. Det är ju han som mår dåligt och han som borde känna sig trygg i skolan.

”Mammahjärtat krossades”

Så sent som förra veckan kom Maximiliam hem och sa att han inte behövde några kompisar alls och att han inte ville leva längre.

– Mitt mammahjärta bara krossades. Jag bara grät inombords, säger hon till Newsner.

Sonens ord etsade sig fast i huvudet på Jeanette och hon sökte på internet efter hjälp.

– Jag googlade och försökte hitta ett sätt, hur får man kompisar till honom? Han är en sådan fin och godhjärtad kille, men han har inga vänner. Inte ens på fritiden, säger Jeanette.

Foto: Privat

Till slut fick Jeanette nog och skrev ett inlägg i en grupp mot mobbning på Facebook.

”Han blir mobbad dagligen dom kallar han alla möjliga fula ord och slår honomHan kommer hem efter skolan varje dag och gråter. Jag har tagit kontakt med lärare rektorn ändå håller mobbningen på. Han har sagt att han vill dö, orkar inte med mobbningen. Han har inga vänner, han saknar så att umgås med en vän”, skriver hon i inlägget.

Hon fortsätter:

”Mitt mamma hjärta gråter dagligen. Finns det vänner där ute som kan bli max vän?”.

Aldrig haft ett kalas

I februari fyller Maximilian 11 år. Hittills har han aldrig haft ett kalas men Jeanette drömmer om att han ska få känna sig uppskattad och uppvaktad.

– Han har aldrig haft ett kalas, det är så hemskt. Men han har inte det. Jag önskar verkligen att han bara kunde få en vän, och det gör han också. Han skulle bli så glad om någon ville leka med honom, säger hon till Newsner och tillägger:

– Han är en glad pojke innerst inne. Han älskar att dansa, Lego Friends, gå på bio. Hade han bara en enda kompis att göra allt det här med, ja då tror jag att han skulle bli överlycklig.

Det här träffar verkligen rakt i hjärtat. inget barn ska behöva vara utan vänner.

Dela gärna artikeln vidare så att Maximilian kan få hitta sin själsfrände.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required