Eleverna klottrade snoppar och bröst. Nu hyllas lärarens klockrena svar över hela Sverige.

Eleverna klottrade snoppar, bröst och snippor på skolväggarna. Då valde läraren Johanna Johansson att svara – genom att klottra tillbaka. – Istället för att bli sur ville jag utnyttja det som ett lärtillfälle, säger hon till Expressen.    

Eleverna på Bjurssåskolan, en högstadieskola i Falun, passade på att klottra på väggarna i ett klassrum eftersom lokalerna ska rivas. De klottrade snoppar, bröst och snippor.
När de kom tillbaka till skolan blev de minst sagt förvånade över lärarens svar.
Matte och NO-läraren Johanna Johansson hade klottrat tillbaka.

Foto: Facebook.

44444

Foto: Facebook.

1

Foto: Facebook.

33333

Foto: Facebook.

5555

Istället för att bli sur över klottret klottrade läraren tillbaka lite frågor och tänkte att det var en god idé att ta vara på tillfället och fortsätta diskussionen med eleverna.
Så när barnen kom till skolan fick de svara på frågorna om vad mammografi är, var klitoris sitter och vilka preventilmendel man ska använda för att unvika sjukdomar och graviditet.
– Efter att de hade svarat på frågorna fick de städa upp efter sig. Det var givande för oss allihopa, säger Johanna Johansson till Expressen.
Johanna berättar att hon valde att klottra tillbaka som ett sätt att avdramatisera sex och samlevnad samtidigt som det var ett sätt att lära eleverna mer.
Nu hyllas lärarens initiativ på skolans Facebook-sida och många sprider bilderna.
Heja Johanna Johansson, jag hade också velat ha en sådan lärare!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.