Emir, 22, blev påkörd av bilist och fick sitt ben krossat – föraren smet från platsen: ”Känns hemskt”

När Emir, 22, från Örebro cyklade över övergångsstället hände det som inte fick hända.

En bilist körde rakt in i Emir och stack. Kvar låg Emir i vägkanten med ett krossat ben.

Det var när 22-åriga Emir Besic var på väg hem från jobbet som den otäcka olyckan var framme, vilket NA var först med att berätta.

Emir skulle ta sig över övergångsstället med cykeln och inväntade två bilister som fick köra förbi. Därefter såg han en tredje bil i ögonvrån.

–  Den var långt bort så jag tänkte att jag skulle hinna över, men i stället för att sakta ned vid övergångsstället så gasade bilisten, säger Emir till Newsner.

Det sa bara pang

Det sa bara pang och Emir träffades i mitten på cykeln och flög framåt och landade med benet under cykeln.

Foto: Privat

Men ist för att sakta ned förbi Emir, gasade föraren och körde rakt in i honom.

– Jag skrapade upp hela benet och krossade foten. Jag kunde inte resa mig upp.

Föraren stannade bilen och en person ur passagerarsätet öppnade dörren och frågade om något var brutet, sedan tog han Emirs telefonnummer och sa att han skulle ringa upp.

Emir: ”Jag var i chock”

Men det gjorde han aldrig. I stället hoppade mannen in i bilen och försvann.

– Jag var i chock. Jag trodde att dom skulle hjälpa mig, jag har inte varit med om någon olycka förut och vet inte vad man säger eller hur man gör, säger Emir och tillägger:

– När han bad om mitt nummer så trodde jag att jag skulle få hans, men de bara stack. De lämnade mig när jag behövde hjälp.

Foto: Privat

Foten behöver opereras

Flera bilar och cyklister körde förbi Emir men ingen stannade. Som tur var fick han kontakt med sina föräldrar som i sin tur larmade ambulans.

– Men mina föräldrar hann före ambulansen så de kom och körde mig till sjukhuset. Där fick jag vet att foten kommer behöva opereras och att den förmodligen inte kommer att kunna användas normalt igen.

Nu vädjar Emir och hans familj till allmänheten att höra av sig till polisen om man har sett något från olyckan.

– Jag vill att de personerna som körde på mig ska ta ansvar för vad de har gjort. Det känns så jävla surt att de bara stack, säger Emir till Newsner.

Dela gärna artikeln så att potentiella vittnen till olyckan nås av Emirs önskan.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);