En person gripen misstänkt för mord på 20-åriga kvinnan utanför Tollarp

En man i 20-årsåldern är gripen misstänkt för mord på den 20-åriga kvinna som hittades död i en å utanför Tollarp, i nordöstra Skåne.

Det rapporterar Aftonbladet som tagit del av tingsrättens handlingar.

– En person är frihetsberövad som misstänkt för mordet, säger chefsåklagare Jenny Lindell till Aftonbladet.

Den misstänkte mannen anhölls i sin frånvaro under tisdagskvällen och frihetsberövades av polisen under onsdagsförmiddagen. Han ska förhöras tillsammans med advokat, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

LÄS MER: 20-årig kvinna hittat död – polisen misstänker människorov

Den 20-åriga kvinnan eftersöktes i över tio dagar kring Tollarp i Skåne. Hon hittades död under tisdagen. Det var dykare från sjöpolisen som hittade 20-åringen i Vramsån, ett område som polisen koncentrerat sökandet till sedan helgen. Detta efter att ha gjort flera fynd.

Två förundersökningar

Händelsen blev inledningsvis utredd för människorov. Men på på tisdagskvällen meddelade polisen att det pågår två förundersökningar i ärendet.

Brottsmisstanken för den ena är fortfarande människorov. Den andra förundersökningen rubriceras som mord.

– Det är den enda möjliga rubriceringen i detta läge när hon har varit försvunnen och vi inte känner till dödsorsaken, sa förundersökningsledaren, chefsåklagare Jenny Lindell i Kristianstad till Kvällsposten.

Ett första preliminärt utlåtande har lämnats av rättsläkare angående undersökningen av den döda kvinnan. Efter detta utlåtande kvarstår brottsrubriceringarna mord samt människorov, enligt Åklagarmyndigheten.