Fackförbundet Kommunal stoppar miljonbidrag till Socialdemokraterna – efter alla år

I flera år har Socialdemokraterna fått stöd av fackförbundet Kommunal i form av miljoner kronor i bidrag, men nu är det slut med det, det meddelande fackförbundets ordförande Tobias Baudin i en debattartikel i Aftonbladet.

– Det är gammeldags att skicka en stor summa till ett parti och låta dem göra vad de vill med pengarna, säger fackordförande Tobias Baudin till Aftonbladet.

Stefan Löfvens parti Socialdemokraterna får hädanefter tre miljoner kronor mindre varje år, då fackförbundet Kommunal väljer att strypa sitt årliga bidrag till partiet.

Därför stoppar facket sitt miljonbidrag till Socialdemokraterna

Anledningen är enligt fackförbundets ordförande Tobias Baudin att Kommunal vill modernisera sig, samt använda pengarna själva då de tror att det kommer att gynna deras medlemmar mer.

– Det är gammeldags att skicka en stor summa till ett parti och låta dem göra vad de vill med pengarna, säger förbundets fackordförande Tobias Baudin till Aftonbladet.

Tobias Baudin
Foto: Marcus Ericsson/TT

Innebär det att bandet mellan Kommunal och Socialdemokraterna blir svagare?

Enligt Tobias Baudin så betyder inte bidrags-stoppet att bandet mellan facket och S blir svagare, även om de nya formerna ser annorlunda ut. Enligt honom så har beslutet påverkats av medlemmar man pratat med, som inte förstått varför deras pengar ska ges till Socialdemokraternas parti om de inte röstar på dem.

– Det är ju från undersköterskan och brandmannen vi tar dem. Medlemmar säger att om de inte röstar på det partiet, varför ska då deras medlemspengar ges till dem, säger Tobias Baudin till Aftonbladet.

 

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook, för att uppmuntra till diskussion.