Farmor Märtha, 88, åker ALLT på Liseberg: ”Jag vill bara flyga”.

Märta Ljungberg, 88, hade inte varit på Liseberg på 50 år, men i helgen var det dags. Åk hon åkte allt. Efter att ha åkt AtmosFear, Europas högsta fritt fall, var hon inte så imponerad. – Det var väl inget att ha, säger Märtha Ljungberg till Skaraborgs Allehanda.    

Märtha Ljungberg, 88, gillar när det går fort och hon har inga problem med höjder. Så när barnbarnen började prata om att de ville åka till Liseberg blev hon också sugen.

I söndags var det dags och hela familjen åkte till nöjesparken. Märtha hade inte varit där på 50 år. Väl på plats var Märtha fast besluten att hon ville ha ett åkpass, så det fick hon. Och hon åkte allt.

Första karusellen blev Lisebergsbanan. Märtha tyckte den var kul men sa att det inte var något märkvärdigt. Hon ville bara fortsätta att åka alla andra attraktioner, även de läskiga.

Familjen åkte bland annat berg- och dalbanan Helix, som är snabbast i Skandinavien med sina 100 kilometer i timmen. Inte ens när de närmade sig AtmosFear, Europas högsta fritt fall, backade Märtha ur. Den ville hon också åka.
I attraktionen lyfts personen upp 146 meter och kastas sedan ner genom ett mörkt hål i marken.
– Innan åket var jag och min bror ganska skraja men farmor var hur lugn som helst. Efteråt var vi lättade men farmor var besviken. ”Var det inte mer?” undrade hon. Hon tyckte det var överreklamerat, säger barnbarnet Emil Ljungberg till Skaraborg Allehanda.

Märtha själv var inte jätteimpomerad av AtmosFear.
– Det var väl inget att ha, säger hon till tidningen.

Märtha har alltid varit ett fan av farter och höjder. Tidigare har hon bland annat åkt segelflyg och luftballong. I 90-årspresent önskar hon sig ett fallskärmshopp. Hon kan inte riktigt förklara varför hon tycker det är så kul med fart och höjd.
– Det bara är så att jag vill flyga, säger hon till Skaraborgs Allehanda.

89-åriga Märtha Ljungberg tog med sig barnbarnen och åkte allt på Liseberg!

Posted by Skaraborgs Allehanda on Wednesday, July 8, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.