Stökigt sportlovsfirande i Åre – polis larmades till hemmafest med 100 personer

Fest, Åre

Foto: TT

Sportloven lockar tusentals nya turister till fjällen varje dag, trots rådande pandemi. Även om skidanläggningars personal jobbar för att få folk att hålla restriktionerna så vittnar flera om turister som inte respekterar råden. 

Under onsdagskvällen fick polis larm om en fest med 100 deltagare på plats, vilket ÖP var först med att rapportera om. 

Pandemins tredje våg har bekräftats i Stockholm, och smittspridningen ökar på flera håll i landet. Regeringen fortsätter att avråda folk att umgås med fler än sina nära anhöriga, och rekommenderar att man inte är fler än åtta personer i samma rum även i privata sammanhang. 

Fest med 100 personer i Åre

Årefjällen är en av de platser där man sett en kraftig ökning av smittade på kort tid. Trots detta är det många som inte håller sig till restriktionerna. 

Foto: TT

Under onsdagskvällen larmades polis till en stor fest i Åre.

När de kom till platsen, som de beskriver som en “hemmafest”, bedömde de att det var cirka 100 personer där. Personerna fanns både inomhus och utomhus under festen. 

Enligt SVT ska personer ha sprungit ifrån festen när de upptäckte att polisen var där. 

Smittan ökar i Åre och Sälen

Med hänvisning till coronapandemin finns en tillfällig lag som innebär att inte fler än åtta personer får delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 

Om privata sammankomster hålls i festlokaler, föreningslokaler och andra platser som hyrs ut får maximalt åtta personer delta. 

Dock är ingen person från festen misstänkt för något brott, enligt polisen. Detta då det inte finns någon lag som hindrar folk från att samlas i någons hem.

OBS: Bilden är en genrebild. Foto: TT

Sedan den första sportlovsveckan startade har man kunnat se en kraftig ökning av covid-19 i både Sälenfjällen och Åre. 

Efter att det bekräftats att smittan ökat i fjällen uttalade sig  smittskyddsläkare Micael Widerström om att turister stod för en stor del av ökningen. 

– 15 procent är gäster som inte kan ha blivit smittade i Åre, utan hade smittan med sig, sa smittskyddsläkaren till Sveriges Radio då.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version