Fina gesten: Hemlösa i London får gratis hotellvistelse över jul och nyår – och tre mål mat om dagen

Hemlösa i världens alla hörn har haft det extra tufft under pandemin. Därför har brittiska välgörenhetsorganisationen Crisis bestämt sig för att erbjuda alla hemlösa i London en hotellvistelse över jul och nyår, rapporterar TT.

I flera decennier har välgörenhetsorganisationen Crisis hjälpt hemlösa Londonbor med tak över huvudet under jul och nyår.

Andra år har Crisis ordnat så att hemlösa får bo i konferenslokaler och i sovsalar under julhelgen men på grund av coronapandemin och den ökade smittspridningen har det inte gått att genomföra i år.

Men i stället kommer hemlösa erbjudas en två veckor lång hotellvistelse, rapporterar Sunday Times.

517 hotellrum har bokat

Flera Londonhotell har på grund av pandemin fått sänka priserna på rummen rejält eftersom britterna uppmanas att stanna hemma under pandemin. De låga priserna har gjort det möjligt för Crisis att genomföra årets lösning.

Totalt har 517 hotellrum bokats.

– I normala fall skulle vi ha 10 center med 4 000 gäster och 12 000 volontärer. Sen kom allt det här och vi blev tvungna att stanna upp och återuppfinna hjulet. Vi ville inte göra mindre. Vårt första mål var att erbjuda lika mycket som vi alltid gjort, men på ett annat sätt, säger Ian Richards, chef för julsatsningen på Crisis, till Sunday Times.

Foto: Frank Augstein, AP/TT/ Henrik Montgomery/TT

De hemlösa kommer erbjudas tre mål varm mat om dagen och ha tillgång till allt från streamingtjänster till fotläkare.

På juldagen kommer det dessutom att sändas ett direktsänt julquiz som leds av skådespelare som Imelda Staunton och Jonathan Pryce samt sångerskan Ellie Goulding.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required