Förkrossad mamma efterlyste vänner till mobbade sonen – då agerade svenska folket: ”Så tacksam”

Förkrossade mamman Jeanette efterlyste vänner till sin 10-åriga son som blivit mobbad under hela skolgången.

Då svarade Susanne och hennes två döttrar.

Det var i förra veckan som Newsner rapporterade om Jeanette vars 10-åriga son, Maximilian, blir mobbad i skolan.

– Han kommer hem och gråter dagligen, de kallar honom för saker som ”bögjävel” och säger att han är värdelös, berättaade hans mamma Jeanette för Newsner då.

Foto: Privat

Enligt Jeanette fick de ingen vidare hjälp av skolan. Och till slut tog hon saken i egna händer och efterlyste kompisar till sonen.

– Han har aldrig haft ett kalas, det är så hemskt. Men han har inte det. Jag önskar verkligen att han bara kunde få en vän, och det gör han också. Han skulle bli så glad om någon ville leka med honom, sade hon till Newsner.

Artikeln fick stor spridning och redan under samma helg hade flera familjer hört av sig. Bland annat Susanne och hennes två döttrar.

– När jag läste artikeln och vad han blev utsatt för kände jag direkt att jag ville kontakta dem. Jag berättade för mina tjejer om Maximilian och de ville höra av sig till honom. Så vi ringde direkt, berättar Susanne för Newsner.

Valde att agera

Susanne letade upp Jeanette och snart hade bestämt tid och dag då de skulle träffas.

– Det gick jättebra, de lekta två timmar i sträck och kom jättebra överens. De hade jättekul, säger Susanne.

Foto: Privat

Så här i efterhand är hon glad över att de faktiskt vågade ta kontakt med Jeanette och Maximilian.

– Det är så lätt att läsa någonting och tänkte att det är synd och att skolan måste anmälas. Men det hade ju inte gjort någon skillnad för pojken just nu. Han ville ha en vän, säger Susanne.

Susanne blev själv mobbad en kort period i livet och vet hur jobbigt det kan vara. Hon förstår inte hur Maximilians situation inte kan ha tagits på allvar av skolan.

– Jag förstår inte hur det kan ha gått så här långt utan att någon har gjort någonting. Och jag förstår verkligen Jeanette som gör allt hon kan. Hade det varit mina barn som blev utsatta hade jag vänt upp och ned på hela världen, säger hon.

”Så glad”

Nu har det gått några dagar sedan familjerna sågs och snart ska de ses igen. Jeanette har bjudit Susanne och barnen på lite julbord och hon hoppas att barnen fortsatt kommer hålla kontakten.

– Så himla fina människor. Jag är så tacksam och Maximilian är så glad, berättar Jeanette för Newsner.

Foto: Privat

Efter artikeln publicerades på Newsner har även skolan tagit ett krafttag mot mobbningen.

– Efter artikeln hörde skolan av sig och det kändes som att det började hända grejer på en gång. Det låter väldigt bra när dem pratar så jag hoppas verkligen att det blir en fröändring den här gången, säger Jeanette och tillägger:

– Nu har Maximilian börjat prata om att han vill byta skola. Och blir det ingen förändring nu så får vi tänka över det, säger hon till Newsner.

Vilket engagemang. Susanne och hennes döttrar är riktiga hjältar och en sann inspiration.

Nu skickar vi dessa positiva nyheter vidare.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required