Försvunna 6-åringen hittades ombord på tåg med man – efter tips från allmänheten

Den sexårige pojke som i knappt ett dygn varit försvunnen på Öland hittades på ett tåg i Osby i norra Skåne, det rapporterar Expressen.

Han hittades på tåget tillsammans med en man.

– Pojken är välbehållen, säger Patrik Fors, polisens presstalesperson i region Syd till Expressen.

Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som den sexårige pojken försvann från sin hemadress i Färjestaden på Öland. En timme efter det larmades polis och omfattande sökinsatser började.

Efter ett dygns omfattande sökinsatser har sexårige Jones hittats vid liv. Foto: Suvad Mrkonjic / TT

På fredagsmorgonen hade polisen ännu inga särskilda spår efter pojken. Men på fredagseftermiddagen hittades pojken utanför sökområdet – på ett tåg i Osby i norra Skåne. 

LÄS MER: Försvunna 6-åringen hittad vid liv efter nästan ett dygns sökande

– Pojken är anträffad på ett tåg i Osby. Det är ett tips som från allmänheten som ledde oss till att kontrollera tåget. Polispatrull gick ombord på tåget när det stannade i Osby. Där var pojken tillsammans med en vuxen man, säger Patrik Fors, polisens presstalesperson. 

– Pojken är vid god vidgör, säger han till Expressen.

Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Enligt polisen har mannen en relation med pojken och kommer att förhöras under eftermiddagen och kvällen. 

Han misstänks för egenmäktighet med med barn. Sedan tidigare har en kvinna anhållits skäligen misstänkt för egenmäktighet med barn, och enligt polisen har hon en nära relation med pojken.

Det var tack vare tips från allmänheten som ledde till att den 6-årige pojken återfanns på tåget. Det berättar Robert Loeffel, presstalesperson vid polisområde Kalmar, för Aftonbladet.