Försvunna 6-åringen hittad vid liv efter nästan ett dygns sökande

Den sexårige pojke som försvann på Öland på torsdagen har nu hittats vid liv, det rapporterar Sveriges Radio.

Det ska ha varit polisen som har hittat pojken.

Foto: TT/Google

Den 6-årige pojken försvann från sin hemadress i Färjestaden på Öland under torsdagseftermiddagen. Efter nästan ett dygns sökande med omfattande insatser har han nu hittats vid liv, det bekräftar polisen för P4 Kalmar.

”Pojken är återfunnen vid liv utanför sökområdet och mår efter omständigheterna bra”, skriver Mörbylånga kommun på sin hemsida.

Det var vid 15-tiden på torsdagen som sexåringen försvann från sin hemadress i Färjestaden.

Tusentalet frivilliga hjälpte till

Därefter pågick ett intensivt arbete under hela natten mot fredagen med att försöka hitta pojken. Tusentalet frivilliga har ställt upp och hjälpt till i sökarbetet, bland annat via frivilligorganisationer som Missing people.

På fredagen fortsätter sökarbetet och då kommer även en helikopter från försvaret att tas in. Strax före 19-tiden på torsdagskvällen gick polisen ut med en bild på pojken på sin hemsida.

Tidigare under fredagen uppgav polisen att en kvinna har hämtats in till förhör i natt – och därefter anhållits misstänkt för egenmäktighet.

”Polisen har under arbetet med försvinnandet också inlett en förundersökning med brottsrubricering egenmäktighet med barn. I denna utredning har en kvinna hämtats till förhör och anhållits under natten. Kvinnan är skäligen misstänkt för egenmäktighet med barn. Kvinnan har relation till den försvunna pojken”, skriver polisen i ett pressmeddelande.