Glädjebeskedet: Här får regionens kämpar tusentals kronor i bonus – för sitt enorma slit under pandemin

Alla regionanställda i Halland får 10 000 kronor extra med junilönen. 

Det beslutade regionstyrelsens arbetsutskott under tisdagen, rapporterar Hallandsposten.

Pandemins markarbetare har gått på knäna i flera års tid. De har slitit hårt dygnet runt för att få samhället att gå runt trots coronakriset.

De har jobbat tidiga mornar och sena kvällar. Och inom vården har man gjort allt i sin makt för att rädda liv.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Här får samhällshjältarna tusentals kronor i bonus – för sitt hårda slit under pandemin

Halland drabbades hårt av pandemin och var den region med högst andel covidsmittade i Sverige under 2021. Något som inneburit en stor belastning för många regionanställda, inte minst inom vården. 

10 000 extra i bonus

Under tisdagen bestämde regionstyrelsens arbetsutskott i Halland alla anställda inom regionen ska få 10 000 kronor extra på junilönen.

Vårdpersonal, bonus
Foto: Mikael Fritzon, TT , Fredrik Sandberg, TT

Enligt regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson är bonusen ett sätt för regionen att uppmärksamma det arbete som gjorts under pandemin.

− Vi vill som arbetsgivare uppmärksamma det fantastiska lagarbete som har mäktat med att hantera vår tids största samhällskris och samtidigt upprätthålla hög tillgänglighet och kvalitet i vården. Den förmågan är vår största styrka framåt, säger regionstyrelsens ordförande, Mikaela Waltersson (M) i ett pressmeddelande.

”Det är väldigt positivt”

Alla som har varit anställda i minst tre månader eller jobbat 90 pass under perioden 1 september 2021–31 maj 2022 kommer kunna ta del av bonusen.

Enligt de fackliga representanterna var beskedet positivt.

− Det är väldigt positivt att arbetsgivaren gör ännu en satsning och uppmärksammar de viktiga insatser som görs ute i verksamheterna, säger Margot Kamruddin, ordförande för Vårdförbundet Halland.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required