Glädjebeskedet: Över 100 000 har nu friskförklarats från coronaviruset

Det är en svår tid, såväl i Sverige som i övriga världen.

Det nya coronaviruset har skördat tusentals dödsoffer – och smittan fortsätter att sprida sig.

Men mitt i allt det mörka, finns också lite glädjande besked. Som att över 100 000 personer nu har tillfrisknat från covid-19!

Det nya coronaviruset har på kort tid fått en omfattande spridning över hela jordklotet. I skrivande stund har länder som Kina, Italien, USA och Spanien drabbats hårdast – och världen över har hundratusentals människor bekräftats smittade.

Även i Sverige har antalet smittade av viruset ökat snabbt de senaste veckorna, med en allmän smittspridning i samhället.

När Sveriges statsminister Stefan Löfven under söndagskvällen höll sitt tal till nationen, talade han om att det nya coronaviruset var en prövning för vårt land och vårt samhälle – och att liv, hälsa och jobb var hotade.

”Fler kommer att bli sjuka, fler kommer att tvingas säga ett sista farväl till en älskad”, sa Löfven i talet som sändes i SVT2.

pensionär, äldre
Foto: Shutterstock

100 000 friskförklarade från coronaviruset

Men en positiv nyhet i mörkret är att antalet människor som friskförklaras från coronaviruset blir allt fler, något som Expressen tidigare har berättat om.

Enligt databasen Worldometers har över 100 000 människor nu tillfrisknat från viruset – i skrivande stund 103 748 personer.

En av dessa, som vi tidigare har berättat om, är den 95-åriga kvinnan Alma Clara Corsini från Italien. Hon har nu blivit ”sjukhusteamets stolthet”, efter att ha besegrat covid-19 och tillfrisknat från sjukdomen.

IMAGEN VIRAL. En Italia un abuelita de 95 años es el primer paciente curado de Coronavirus. Alma Clara Corsini vive ha…

Gepostet von Papa Francisco am Samstag, 21. März 2020

Antalet aktiva fall

Enligt Worldometers är antalet aktiva fall i skrivande stund 275 040. Av dessa bedöms 4 procent, 12 222 fall, som kritiska medan övriga 96 procent, 262 818, räknas som milda sjukdomsfall.

Här kan du själv följa den uppdaterade statistiken i Worldometers databas.

Äntligen ett positivt besked, det behövs verkligen i dessa svåra tider.

DELA gärna vidare för att sprida lite hopp och glädje, så fortsätter vi hålla tummarna för att allt fler tillfrisknar och att smittan snart avtar i hela världen.