Godkänner abortförbud – här skriver guvernören på lagstiftningen

USA:s mest extrema abortlag har godkänts av Alabamas guvernör Kay Ivey. Den nya lagen förbjuder läkare att göra abort på gravida, även om det handlar om våldtäkt eller incest. Läkare som bryter mot detta riskerar dömas till 99 års fängelse.

– Till förslagets många anhängare står lagstiftningen som ett kraftfullt testamente över Alabamabornas djupa övertygelse om att varje liv är värdefullt och en helig gåva från Gud, sa guvernören, enligt CNN,

Foto: TT/Hal Yeager

Abort förbjudet även vid våldtäkt

Lagförslaget om att förbjuda abort i delstaten Alabama har kritiserats starkt då det innebär att ingen undantag görs för de som blivit våldtagna eller utsatts för incest, som kan skada barnet för livet.

”Liv är en gåva från Gud”

Enligt de politiska abortanhängarna av delstaten Alabama så är liv en gåva från Gud, varför det aldrig borde vara tillåtet att ta bort ett.

I veckan skrev Alabamas guvernör Kay Ivey på lagstiftningen, som gör att alla fall av abort blir straffbara i Alabama.

– I dag skrev jag under Alabama Human Life Protection Act, ett förslag som godkänts med överväldigande majoriteter i de båda lagstiftande församlingarna. Till förslagets många anhängare står lagstiftningen som ett kraftfullt testamente över Alabamabornas djupa övertygelse om att varje liv är värdefullt och en helig gåva från Gud, sa guvernören, enligt CNN,

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.