Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Gör det själv: Det här baconbrödet med ost är som en skänk från ovan.

Ni som följer Newsner Smak vet att jag har en förkärlek till bacon. Och jag vet också att ni brukar gilla olika baconrecept, så här kommer ännu ett läckert hantverk med bacon som ingrediens. Det händer inte jätteofta, men ett par gånger i månaden brukar jag ge mig på att baka eget bröd. Dels är det kul, dels är det ett sätt att ha fullständig koll på vad jag stoppar i mig. Det här brödreceptet kanske inte är det nyttigaste jag provat, men det var jäkligt gott och mina barn slukade det på tre dagar. Inte är det särskilt svårt heller, så jag kan verkligen rekommendera er att prova detta!

Det här behöver du för två limpor:
2 1/2 teskedar torrjäst
4 msk vatten
2,5 dl mjölk
2 teskedar salt
2 teskedar socker
7,5 dl mjöl
8 skivade baconremsor
3 dl cheddarost
2 tsk smör

Källa: Flickr

8154203095_f5bae0b643_k

1. Blanda ingredienserna med en elvisp, allt utom bacon och ost. Knåda ut degen så den blir mjuk och fin. tills en mjuk deg former.

2. Lägg i bacon så att den blandas med degen.

3. Tillsätt mer mjöl eller vatten som behövs. Degen ska vara mjuk och inte klibbig. Knåda i ca 10 minuter tills den blir slät.

4. Lägg i osten. Knåda lite lätt tills osten blandas.

5. Placera degen i en smord skål och täck med en handduk eller plastfolie. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

6. Lägg ut degen på en lätt smord, ren arbetsyta. Dela upp degen i två delar. Kavla ut degen degen och lägg i en brödform, som du penslat med smör. Låt jäsa i 45 minuter eller tills degen dubblats i storlek. Upprepa samma sak med andra degen.

7. Värm ugnen till 165 grader. Baka brödet i 15 till 20 minuter eller tills limpan blivit gyllenbrun. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Bacon in your bread loaf? Why not!

Posted by YUMMY on den 14 september 2015

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...