Grekland stoppar svenska charterflyg

I torsdags landade det första charterflyget från Sverige på Rhodos sedan pandemins utbrott, vilket ledde till ett storbråk mellan resebolaget och grekiska myndigheter. Nu har grekiska myndigheter valt att stoppa nästa charterflyg.

– Det här är tråkigt för hela vår bransch, säger Tuis presschef Adam Györki till Aftonbladet.

Charter
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Charterresa ledde till storbråk

Att svenskar fick flyga på charter till Rhodos uppskattades inte av lokalbefolkningen enligt media, då de varit oroliga för smitta.

I torsdags lyfte det första charterplanet från Sverige till Grekland, något som många svenskar längtat efter.

Enligt Aftonbladet var det dock upprörd stämning på flygplatsen i Grekland, trots att Tui fått tillstånd för resan.

Därför stoppar Grekland svenska charterresor

Tui hade även fått tillstånd för ytterligare en charterresa, som skulle ägt rum på torsdag den 9e juli. Den har nu den grekiska regeringen stoppat.

 – Anledningen är bland annat den uppståndelse som var kring det första flyget i svensk och grekisk media, säger Adam Györki till Aftonbladet.

– Alla som var på det svenska flyget testades för covid-19 och ingen har rapporterats smittad. I och med detta har vi bevisat att det finns ett säkert och bra sätt att ta svenskar på semester till Medelhavet.

Tui får nu endast tillåtelse att flyga ett tomt plan till Grekland för att hämta hem de svenskar som redan är där. Några fler får dock inte flygas dit.

Vad tycker du om att Grekland stoppar charterflyg från Sverige? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required