Greta Thunberg, 17, årets mest populära sommarvärd – så många har hört hennes sommarprat

Greta Thunberg är årets mest populära sommarvärd.

Det står klart när långköraren ”Sommar i P1” nu har rundat av årets säsong, enligt TT.

Greta Thunberg var den första sommarvärden ut i ordningen när ”Sommar i P1” inledde årets säsong.

I programmet pratade 17-åringen bland annat om hur oviktigt hon tycker att sitt eget nyvunna kändisskap är. Hon talade också om sina möten med världens ledare och kring sin besvikelse på dem.

Och intresset för Gretas sommarprat var stort. När programmet sändes på midsommardagen blev det en omedelbar succé – över en miljon lyssnade när programmet sändes.

– Det är en underbar känsla att tänka på att över en miljon svenskar lyssnade live på Sommarpremiären i lördags. Greta Thunbergs Sommar är ett strålande program på alla sätt, men samtidigt också krävande med ett tufft budskap, sa programchefen Bibi Rödöö då i ett pressmeddelande.

greta thunberg, sommar i p1
Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio/Instagram @gretathunberg

Årets mest populära sommarvärd

Sedan dess har programmet fått omkring två miljoner poddlyssningar, en siffra som fortsätter att stiga.

Och när ”Sommar i P1” nu har satt punkt för årets säsong, står det klart att Greta Thunberg är årets mest populära sommarvärd i såväl radiosändning som podd.

Bland övriga sommarpratare med höga lyssnarsiffror finns överbefälhavare Micael Bydén, statsepidemiolog Anders Tegnell och buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad.

– Det är häftigt att det är så olika personer när det gäller personlighet, bakgrund och ålder. Gemensamt för de i toppen är att alla har starka berättelser, de är kunniga och delar med sig generöst, säger programchefen Bibi Rödöö enligt TT.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required