Greta Thunberg bjuds in till Arnold Schwarzeneggers klimatmöte – titta nu på 16-åringens klockrena svar

.

Greta Thunbergs kamp för att uppmärksamma klimatet har nog inte undgått någon.

Nu uppmärksammas hon över hela världen efter sin skolstrejk för klimatets skull – och bjuds in till ett nytt toppmöte i Davos, Schweiz av ingen mindre än filmlegenden Arnold Schwarzenegger, 71.

– Du inspirerar mig, skriver Schwarzenegger på Twitter.

Som vuxen är det lätt att glömma hur smarta, reflekterande och observanta barn kan vara. De får ofta ta sig an mer än vad vi tror och många gånger är de faktiskt mycket smartare än vad vi förstår.

Vi vuxna kan lära oss mycket av de unga – och det är 16-åriga Greta ett bevis på.

Hon är dottern till den svenska operasångerskan Malena Ernman och från ung ålder har hon varit en klimataktivist som utforskar och debatterar. I 2018 var hon en av de som gick hålla tal på TEDx Stockholm. Hon har också hållit tal på ett FN-möte för klimatet, och i vintras var hon inbjuden till World Economic Forum i Davos. Där blev hon bland annat applåderad av U2-sångaren Bono.

Nu har ännu en världsstjärna fått upp ögonen för 16-åringens klimatkamp – nämligen Arnold Schwarzenegger, 71.

Foto: Mario Pena/Wikimedia

Greta Thunberg skapade rubriker över hela världen då hon inför det svenska riksdagsvalet valde att starta en strejk i fjol och sluta skolan. Detta för klimatet.

Greta har också Asperger syndrom, som hon berättade mer om i Skavlan under vintern vilket fick mycket kärlek på sociala medier.

Den 28:e maj tar Greta tåget till Wien – och Arnold Schwarzeneggers stora klimatmöte ”Austrian World Summit”.

– Det har en enorm betydelse när den typen av kändisar engagerar sig. Det behövs för de normaliserar klimatdebatten. Eftersom kändisar har en sån enorm makt och status i dag så är det Schwarzenegger gör så viktigt. Han använder sitt kändisskap för att lyfta fram den här existentiella krisen, säger Greta Thunberg till Svenska Dagbladet.

Greta har också kommunicerat med ”Terminator”-filmstjärnan på Twitter.

”Jag älskar att se någon som inte bara klagar utan faktiskt gör någonting åt saken. Du inspirerar mig. Fortsätt i skolan och jag skulle gärna vilja bjuda in dig till Wien och R20 så du kan inspirera ännu fler”, skrev Arnold till Greta på det sociala mediet.

Gretas svar? Lika klockrent som charmigt! Och förstås en referens till just ”Terminator”-filmerna.

”Räkna med mig. Hasta la vista baby”.

Klockrena och härliga Greta med glimten i ögat! Nu hyllar vi denna fantastiska och modiga tjej genom att dela och gilla inlägget!