Greta Thunberg: Det här är de 5 viktigaste frågorna i EU-valet

Klimataktivisten Greta Thunberg räknas som en av världens mest inflytelserika personer.

Nu listar hon sina viktigaste frågor inför EU-valet.

Och hon hyllas av sina följare.

Greta Thunbergs kamp för en bättre miljö har på mindre än ett år vuxit till en global rörelse. Allt började i augusti förra året. Thunberg valde då att sätta sig utanför riksdagshuset varje dag fram till valet, i hopp om att politikerna ska lyssna på henne.

Tidigare i år utsågs hon av Times till en av världens mest inflytelserika personer. Hon har även prisats både nationellt och internationellt. Greta blev även bland annat utsedd till årets kvinna av Expressen.

Thunberg har också hyllats för sitt engagemang. Arnold Schwarzenegger, Leonardo DiCaprio och USA:s tidigare president Barack Obama är bara några av alla som öst lovord över henne. I april fick hon även träffa självaste påven i Vatikanstaten.

På det har dessutom flera ungdomar och barn i världen valt att följa i hennes fotspår och själva gett sig ut för att demonstrera.

Greta Thunberg om EU-valet: 5 viktigaste frågorna

Att många lyssnar på Greta och det hon har att säga är alltså ingen hemlighet.

16-åriga Greta kanske inte har åldern inne för att rösta. Men det hindrar inte henne från att dela med sig av sina viktigaste punkter inför EU-valet den 26 maj. Och hon är minst sagt tydlig.

På sin Instagram har Greta Thunberg listat de fem viktigaste EU-frågorna:

”1. Klimatet och ekologisk kollaps

2. Klimatet och ekologisk kollaps

3. Klimatet och ekologisk kollaps

4. Klimatet och ekologisk kollaps

5. Klimatet och ekologisk kollaps”.

Greta Thunberg avslutar:

”Resten bör också mest handla om klimatet och ekologisk kollaps”, eftersom om vi inte tar tag i miljöproblemen kommer inget annat spela roll i framtiden.

Greta Thunberg är verkligen en förebild på så många sätt. Dela om du håller med henne!