Greta Thunberg får fråga om sig själv på skoluppgiften – titta nu på hennes klockrena svar

.

Här är Greta Thunbergs nya, klockrena svar som väcker uppmärksamhet. 

16-åringen fick en fråga på skoluppgiften – som handlade om henne själv.

Hennes svar? Klockrent! 

16-åriga Greta Thunberg har väckt uppmärksamhet världen över med sin skolstrejk för klimatet.

Svenska Greta Thunberg inspirerar människor världen över med sitt engagemang för klimatet. Alltifrån FN:s generalsekreterare António Guterres till Hollywoodstjärnan Arnold Schwarzenegger har uppmärksammat hennes kämpande för sin hjärtefråga.

Som vuxen är det lätt att glömma hur smarta, reflekterande och observanta barn kan vara. De får ofta ta sig an mer än vad vi tror och många gånger är de faktiskt mycket smartare än vad vi förstår. Vi vuxna kan lära oss mycket av de unga – och det är 16-åriga Greta ett bevis på. Varje fredag skolstrejkar hon för klimatet – till svensk politik är i linje med Parisavtalet som slöts 2015.

Hon är dottern till den svenska operasångerskan Malena Ernman och från ung ålder har hon varit en klimataktivist som utforskar och debatterar. I 2018 var hon en av de som gick hålla tal på TEDx Stockholm. Hon har också hållit tal på ett FN-möte för klimatet, och i vintras var hon inbjuden till World Economic Forum i Davos. Där blev hon bland annat applåderad av U2-sångaren Bono.

När Greta nyligen fick en skoluppgift insåg hon snabbt att den handlade om henne själv, vilket även Aftonbladet rapporterar om. Frågan i nutidsorienteringen var ställd ungefär så här: ”Varför skolkade tusentals elever i Storbritannien för att vara med i en extraordinär klimatdemonstration?”

Greta ringde in rätt svar direkt.

Och sen på en annan fråga: ”Vem har inspirerat till dessa globala kampanjer för klimatåtgärder?” – svarar hon bara: ”Det gjorde jag”.

Bilden sprids nu på Instagram där Greta fått tusentals gilla-markeringar för hennes klockrena svar.

Klockrena och härliga Greta med glimten i ögat! Nu hyllar vi denna fantastiska och modiga tjej genom att dela och gilla inlägget!