Greta Thunberg hyllas i uppslag av Rolling Stone Magazine – en av världens mest kända tidningar

Rolling Stone Magazine är en av världens mest kända tidningar, då den porträtterat världens största ikoner sedan 1967, och ges ut i flera hundra tusen upplagor varje månad.

Nu har svenska Greta Thunberg fått ett eget uppslag i tidningen, endast 16 år gammal, Allt för hennes engagemang för klimatet.

I en tidigare intervju med TV4 sa Greta Thunberg att hon inte känner sig ”stolt” förrän hon inspirerat tusentals unga i andra länder att protestera mot klimatet precis som hon. För att göra det måste hon rikta uppmärksamheten mot klimatfrågan, och jag tror att alla kan enas om att hon är på god väg att lyckas.

I veckan släppte Rolling Stone Magazine sitt nya nummer, där de lyfter inflytelserika personer världen över, bland annat 16-åringen från Sverige.

Greta bryr sig inte om att vara känd

Greta Thunberg har alltid varit väldigt ödmjuk med sitt kändisskap. I en tidigare intervju med TV4 sa tonåringen:

”Det känns ju lite konstigt att folk fokuserar så mycket på mig, och inte så mycket på klimatet. Det kan ibland vara lite jobbigt att det är så mycket uppmärksamhet”.

Gretas mål är dock att rikta uppmärksamhet mot klimatet, vilket hon kan göra genom att höras och synas. Att synas i den stora tidningen Rolling Stone Magazine är ett bra exempel på detta.

”Du är mitt hopp om framtiden”, skriver en av hennes följare på Instagram om artikeln.

”Det är sååå coolt, Rolling Stone Magazine – wow”

”Såg dig på skavlan nyss. Du e ju helt underbar. Grym du är som står för detta med klimatet. Håller på dig 1000%. Kämpa på tjejen.”

 

Stort! Nu får flera i världen känna till svenska Greta. Dela för att hjälpa till att sprida hennes budskap du med.