Greta Thunberg inspirerar världens barn – 35 000 elever i skolstrejk

Greta Thunberg fortsätter inspirera världen.

35 000 skolelever valde att gå ut på Bryssels gator för att strejka mot klimatpolitiken.

– Hjältar, skriver Greta Thunberg på Twitter.

Den 16-åriga miljökämpen Greta Thunberg fortsätter göra avtryck. Thunberg som skolstrejkat varje fredag sedan förra hösten i syfte att uppmärksamma klimatfrågor inspirerar nu andra.

Greta Thunberg reste nyligen 32 timmar med tåg för att ta sig till Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Samtidigt kommer nu uppgifter om att över 35 000 skolelever gått ut på Bryssel gator för att strejka.

– En belgisk journalist berättade för mig i dag att 35 000 elever skolstrejkat i Bryssel i dag! Hjältar!, skriver Greta Thunberg på Twitter.

Det är inte första gången barn och ungdomar går ut på gatorna för att demonstrera. Så sent som förra veckan fyllde Bryssels gator med över 10 000 barn och ungdomar.

Greta Thunbergs känga åt de äldre

Thunberg pratade under torsdagen i Davos inför världskändisar som Bono, Jane Godall och Will.i.am.

Inför konferensen valde hot att ge en känga till några av paneldeltagarna. Anledningen: De valde flyget i stället för ta tåget.

– Jag har slutat flyga av klimatskäl för jag vill inte säga en sak och göra en annan. Jag vill leva som jag lär. Jag tycker att det är vansinnigt att människor som samlas för att prata om klimatet kommer hit i privata flygplan, säger Greta Thunberg till TT enligt Dagens industri.

– En del säger att vi inte gör tillräckligt för att stoppa klimatförändringarna. Det stämmer inte, för att inte göra tillräckligt betyder att man måste göra någonting och sanningen är att vi i princip inte gör någonting alls.

Thunberg – en av världens mest inflytelserika

Greta Thunberg utsågs nyligen till en av världens mest inflytelserika tonåringar 2018 av magasinet Time.

Hon var också inbjuden till FN:s klimatkonferens i polska Katowice där hon fick möjlighet att tala inför världens ledare.

– Det finns de som säger att jag borde bli klimatforskare så jag kan ”lösa klimatkrisen”. Men klimatkrisen är redan löst. Vi har redan alla fakta och lösningar. Varför ska jag studera för en framtid som snart kanske inte finns? När ingen gör något för att rädda den framtiden? sa Greta Thunberg då i samband med en presskonferens.

Dela gärna vidare för att stötta modiga Greta i sin kamp för ett bättre klimat!