Greta Thunbergs klockrena pik mot Donald Trump – efter hånet: ”Lugna dig, Donald…”

Greta Thunberg och Donald Trump har varit i luven på varandra flera gånger tidigare.

Nu skickar den svenska klimataktivisten en skämtsam pik i riktning mot den amerikanske presidenten.

”Ta det lugnt Donald, ta det lugnt”, skriver Greta Thunberg på Twitter.

USA:s sittande president Donald Trump har svingat åt alla möjliga håll under det pågående amerikanska presidentvalet.

Valet har utvecklats till en riktig rysare och i takt med att demokraternas presidentkandidat Joe Biden knappat in och kopplat greppet om flera viktiga nyckelstater, har Trump såväl anklagat Demokraterna för valfusk som stämt flera delstater och krävt att få stoppa rösträkningen.

”Jag vinner ENKELT presidentskapet i USA när man räknar LAGLIGA RÖSTER”, skriver Trump bland annat i ett utspel på Twitter under fredagsmorgonen, svensk tid.

”STOPPA RÖSTRÄKNINGEN”, har presidenten skrivit i ett annat inlägg.

donald trump
Foto: AP Photo/Alex Brandon/TT

Greta Thunberg pikar Trump

De upprepade utspelen har nu fått den svenska klimataktivisten Greta Thunberg att ge sig in i leken.

På Twitter skickar 17-åringen en skämtsam känga till Donald Trump – som en blinkning till en tidigare attack från Trump i riktning mot just Greta.

”Så löjligt. Donald måste jobba på att hantera sina aggressionsproblem, sedan gå och se en gammeldags film ihop med en vän! Ta det lugnt Donald, ta det lugnt”, skriver Greta Thunberg under torsdagskvällen på Twitter.

greta thunberg, nobels fredspris 2020
Foto: Shutterstock

Härmar Trumps tidigare attack

Greta Thunbergs inlägg är inte helt taget ur luften. 17-åringen ger nämligen tillbaka med samma mynt och skriver exakt samma ord, som Donald Trump själv gjorde i ett utspel mot Greta när hon i december 2019 utsågs till årets person av Time Magazine.

På Twitter skrev Trump då: ”Så löjligt. Greta måste jobba på att hantera sina aggressionsproblem, sedan gå och se en gammeldags film ihop med en vän! Ta det lugnt Greta, ta det lugnt”.

Den gången svarade Greta Thunberg med att uppdatera sin biografi på Twitter till raderna: ”En tonåring som arbetar med sina aggressionsproblem. Chillar och ser en film med en kompis för tillfället”.

Men Trumps pik hade hon alltså inte glömt – och ger nu tillbaka med en träffsäker kontring som gör succé på Twitter. Inlägget har på bara några timmar fått miljontals interaktioner på den sociala medieplattformen.

Vad tycker du om Gretas skämtsamma pik mot Donald Trump? Lämna gärna en kommentar!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required