Greta Thunbergs nya hånfulla pik mot Donald Trump: ”Detta är vad som sker bakom kameran…”

Greta Thunberg och Donald Trump har haft flera uppmärksammade duster.

Nu har den 18-åriga svenskan slagit till igen.

Det är i ett inlägg på Instagram som Greta Thunberg visar sina miljontals följare vad hon gör om dagarna.

Den svenska klimataktivisten förklarar att hon många gånger under coronapandemin har intervjuats digitalt. Något som, enligt Expressen, har fått tittare att undra varför hennes armar och händer rör på sig.

I inlägget ger hon nu svar på frågan, och berättar att det handlar om broderi.

”Några av er har undrat vad jag gör med mina händer under onlineintervjuer”, skriver Greta Thunberg och fortsätter:

”Det här är vad som sker bakom kameran när jag gör intervjuer, paneldiskussioner, möten och onlinelektioner på min skoldator. Händerna och hjärnan vill hålla sig sysselsatt”.

Greta Thunberg med ny pik till Donald Trump

Vad den uppmärksamme kan notera, är dock att texten som Greta broderat faktiskt är en pik till Donald Trump. Där står det nämligen: ”Four seasons total landscaping”.

Budskapet är en hänvisning till vad som hände när Donald Trump förlorade det amerikanska presidentvalet i november.

Trumps kampanj meddelade då att de skulle hålla en presskonferens på lyxhotellet Four Seasons Hotel i Philadelphia, för att berätta mer om hur Trump ändå skulle vinna valet.

Strax därefter raderade dock Trump sitt inlägg. Han meddelade att presskonferensen efter förlusten inte alls skulle hållas på ett lyxhotell. Istället skulle den hållas på en liten parkeringsplats, utanför ett trädgårdsföretag i stadens utkanter.

Namnet på det lilla trädgårdsföretaget? Det var, just det, ”Four seasons total landscaping” precis som Greta nu skojar om i sitt broderi.

donald trump
Foto: Shutterstock

Inte första bråket

Detta är långt ifrån första gången som Greta Thunberg och Donald Trump råkar i luven på varandra.

I september 2019 twittrade Donald Trump ut ett klipp på en upprörd Greta Thunberg. Detta med texten: ”En väldigt glad ung tjej som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så underbart att se.”

När Trump i januari tvingades ta farväl av vita huset, slog den svenska 18-åringen tillbaka. På sociala medier kom hon då med en klockren pik till den avgående presidenten.

”Han ser ut som en väldigt glad gammal man som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så underbart att se!”, skrev Thunberg som en passning till Trumps tidigare uttalande om henne.

Vad tycker du om Greta Thunbergs senaste pik mot Donald Trump? Lämna gärna en kommentar!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required