Greta Thunbergs nya klockrena pik – när Donald Trump tar farväl: ”Han ser ut som…”

Donald Trump gör sin sista dag som USA:s president.

Då kommer en passning från den svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

”Han ser ut som en väldigt glad gammal man”, skriver 18-åringen på Instagram.

I kväll svensk tid kommer Joe Biden att sväras in som USA:s 46:e president. Han efterträder då republikanen Donald Trump, som det har stormat mycket kring den senaste tiden.

Inte minst sedan det amerikanska presidentvalet avgjordes till demokraternas och Bidens fördel i höstas, har Trump varit på krigsstigen. Den avgående presidenten har bestämt hävdat valfusk, och vägrade länge att ge sig.

I början av januari utbröt även våldsamt upplopp när parlamentet Kapitolium stormades i Washington DC. Efteråt stod det klart att Donald Trump skulle ställas inför riksrätt, då han var misstänkt för att att ha hetsat sina anhängare till att attackera riksdagshuset.

donald trump
Foto: Shutterstock

Gretas passning till Trump

Men nu är det alltså dags för maktskifte, och Donald Trumps tid som president är över.

En som då passar på att skicka en sista hälsning till den avgående presidenten, är den svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

På Instagram har Greta Thunberg publicerat en bild där Donald Trump kliver in i en helikopter med näven sträckt i luften.

Till bilden skickar 18-åringen en passning till Trump, som har varit i hetluften de senaste veckorna.

”Han ser ut som en väldigt glad gammal man som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så kul att se!”, skriver hon på Instagram.

Flera uppmärksammade duster

Det är inte första gången som Greta Thunberg och Donald Trump pikar varandra via sociala medier. De båda har haft flera uppmärksammade duster genom åren.

Redan i december 2019, när Greta Thunberg utsågs till årets person av Time Magazine, skrev Donald Trump på Twitter att det var löjligt och att Thunberg måste hantera sina aggressionsproblem.

Senare, när Trump under presidentvalet gjorde utspel om valfusk och krävde att få stoppa rösträkningen, gav den unga klimataktivisten igen med samma mynt. Hon skrev då att det var Trump som skulle hantera sina aggressionsproblem.

Vad tycker du om Greta Thunbergs pik mot Donald Trump? Lämna gärna en kommentar!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required