Gunnar, 73, överraskade vårdpersonal med tusentals tulpaner: ”Gör ett oerhört viktigt jobb”

De har slitit dag och natt, kämpat på överbelastade sjukhus och riskerat sin egen hälsa – för att kunna hjälpa andra.

Undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och andra inom vården har verkligen hyllats som de stora hjältarna i coronakrisen.

Det tycker också en 73-årig man från Huddinge, som har skickat tusentals tulpaner till vårdpersonalen på sjukhus i Stockholmsområdet.

Den anonyme 73-åringen ”Gunnar” säger till Aftonbladet att han ville ge vårdpersonalen uppskattning för sitt arbete i coronakrisen.

Därför bestämde han sig för att överraska dem med blommor. Närmare bestämt 3 000 tulpaner, som skickades ut till sex olika vårdenheter i Stockholmstrakten.

– De som kämpar mot covid-19 inom sjukvården gör ett oerhört viktigt jobb och jag vill göra vad jag kan för att visa min uppskattning, säger han till Aftonbladet.

tulpaner, vårdpersonal, coronavirus
Foto: Genrebild/Pixabay, Claudio Bresciani/TT

”Aldrig varit med om något liknande”

7 200 kronor kostade beställningen från inköpsstället, som annars inte brukar sälja till privatpersoner men som gjorde ett undantag när de hörde om 73-åringens fina överraskning.

– Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, det här är unikt. Vi som företag brukar skänka blommor till vårdinrättningar men att en privatperson kommer och betalar ur egen ficka har vi aldrig varit med om. Det är första gången på 50 år, säger Håkan Alverbäck på Alverbäcks blommor.

Nu hoppas 73-årige ”Gunnar” att fler ska göra likadant för att visa sin uppskattning till samhällets stora hjältar.

– Man behöver ju inte köpa så mycket blommor som jag har gjort. Men jag tror att många skulle ha råd att köpa blommor för att visa vårdpersonalen sin uppskattning. Det är de värda, säger han till Aftonbladet.

Dela gärna för att inspirera andra till att göra något fint, stort som smått, för våra hjältar inom vården!