Här erkänner han det hemska brottet som görs varje timme i Sverige.

”Jag var ute med några vänner och vi drack en hel del”.
Vi är många som känner igen sig i kvällen Matthew Cordle inleder med att berätta om. Men vad som händer sedan är tragiskt. Cordle tar det dumma beslutet att sätta sig i bilen för att köra, en bilfärd som slutade med att han körde ihjäl en annan man.

Cordle valde att gå ut offentligt med klippet ovan och erkänna brottet med den så tragiska utgången. Han inleder maskerad men efter 1:40 i klippet träder han fram och visar vem han är. ”Vad straffet än blir, finns det inget passande straff när det kommer till att ta ett annat liv”, säger han bland annat.

Det är otroligt tragiskt att sådana här saker behöver ske för att folk ska förstå allvaret – för det har många fortfarande inte gjort. Såväl i övriga länder som i Sverige. Enligt siffror från Vägverket görs 15 000-20 000 onyktra resor i Sverige – varje dag!

Därför tycker jag det är viktigt att sprida klippet ovan. Inte för att försvara Matthew Cordles handling på något sätt, men för att sprida budskapet: Det är aldrig någonsin okej att köra bil när man har druckit alkohol.

Fotnot: Matthew Cordle dömdes till fängelse i sex och ett halvt år.