Han riskerade livet för att stoppa en våldtäkt. Nu hyllar tiotusentals svenskar honom på Facebook.

Axel Selstam tog mod till sig och räddade kvinnan från en livsfarlig situation – men blev i stället själv misshandlad. Han la ut en bild på sitt skadade ansikte och skrev om den hemska händelsen på Facebook. Nu hyllas han av tiotusentals svenskar för sitt hjältedåd.

21-årige Axel Selstam hade varit på fest i Hunnebostrand norr om Uddevalla. På vägen hem hörde han en kvinna ropa på hjälp. Axel sprang dit och upptäckte att två män överföll kvinnan. Han tog mod till sig och slet bort dem båda gärningsmännen från kvinnan och ställde sig emellan. Kvinnan kunde springa iväg från platsen.

I stället för att jaga kvinnan ger sig männen på Axel och misshandlar honom. Som tur var kan Axel till slut ta sig loss och springa hemåt.

Händelsen skedde på lördag natt och på söndagen polisanmälde han händelsen. På Facebook skrev han ett inlägg om händelsen och visade upp sitt sargade ansikte. I skrivande stund har inlägget fått nästan 50 000 gilla-markeringar och nästan 35000 delningar.

Axels inlägg på Facebook.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Hejsan!Tänkte berätta för allmänheten vad som hände på natten mellan Lördag och Söndag, eller snarare runt 6 på…

Posted by Axel Selstam on den 4 maj 2015

Foto: Facebook.

– Sedan hoppas jag att folk kan lära sig att man inte bara ska gå förbi. Man behöver inte göra precis som jag, men ring någon, ring polisen, i stället för att bara vända ryggen till och gå därifrån, säger Axel till Metro.

Det är så viktigt och underbart med människor som står upp för andra och vi vill dela det här med er för att hylla Alex och hans hjälteinsats. Vi hoppas att du håller med och vill dela det här med dina vänner.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.