Han riskerade livet för att stoppa misshandeln. Nu hyllar svenska polisen vardagshjälten Daniel.

Det var en kväll i november förra året som Daniel Forsström, 26, blev vittne till ett brutalt svartsjukedrama. Han var på väg hem från gymmet och gick förbi en parkering när han märkte att allt inte stod rätt till, skriver Aftonbladet.

”Tankarna på min egen utsatthet försvann – det var bara att agera”

Posted by Aftonbladet on Monday, April 27, 2015

I ögonvrån märker han att något händer och stannar till och vänder sig om. Daniel ser att en man misshandlar en kvinna och en man med ett baseballträ. Mannen som blir misshandlad lyckas springa därifrån och kommer rakt mot Daniel. Men Daniel agerar supersnabbt och kliver in för att hjälpa till. Men gärningsmannen fortsätter att slå mannen. Sedan springer han mot kvinnan och slår henne i huvudet.
– Eftersom han hade ett tillhygge kände jag att jag behövde putta undan honom för att inte bli slagen själv. Så jag använder mig av min fart och hoppar över tjejen för en riktig jäkla rugbytackling mot honom, säger Daniel Forsström till Aftonbladet.

Allt går väldigt fort och Daniel missar och ramlar in en buske. Men han reser sig upp och lyckas putta undan gärningsmannen. Det hårda slaget mot kvinnan har gjort att hon blöder kraftigt från huvudet.
– Hon upprepade ”Jag kommer dö, jag kommer dö” och jag var livrädd att gärningsmannen skulle komma tillbaka eftersom hans bil stod kvar på tomgång bakom oss, fortsätter Daniel Forsström att berätta för tidningen.

Daniel lyckas låna kvinnans mobil och ringer till SOS Alarm, när polisen kommer till platsen upptäcker de att kvinnan har knivhuggits och tappat mycket blod.
Ny hyllas Daniel för sin hjälteinsats av polisen, utan hans ingripande hade kvinnan förmodligen inte överlevt. Själv säger han att han inte hann tänka på sin egen säkerhet när han grep in i bråket. Men han förstod att någon skulle dö om inte han gjorde något. Dena andra mannen klarade sig också, uppger Aftonbladet.

Gärningsmannen, som var kvinnans ex, dömdes till 10 års fängelse för mordförsök. Den andra mannen han attackerade var kvinnans pojkvän.

Jag måste bara säga det ännu en gång, men Daniel är verkligen en vardagshjälte. All heder till honom.
Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: