Han startar bensinupproret 3.0 – för att få upp priserna: ”Samlar krafter som står för det motsatta”

Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0”, som startades för att protestera mot höjda bensinpriser, har fått en motståndare. Istället för att sänka priserna på bensin tycker Viktor Erik Jensen att man borde höja dem,

– Det gjorde jag som en motpol. Det var så många som ville sänka priset. Jag tänker att det är dåligt för klimatet och ville samla en kraft som står för det motsatta, säger nya gruppens grundare Viktor Erik Jensen till Expressen.

Priset på bensin fortsätter att stiga och är snart uppe i 17 kronor per liter, på grund av de ledande oljebolagens höjningar. Detta har väckt starka reaktioner hos många, i synnerhet de som bor på landet och är mer eller mindre beroende av att ta bilen som transportmedel.

Paret Peder Blohm Bokenhielm och Angelina Blohm Bokenhielm startade en facebookgrupp för att göra uppror mot de höjda priserna, och på bara några få dygn fick gruppen över en halv miljon följare.

– Det här med bensin och drivmedelspriset överlag, det drabbar hela landet. Men hur hårt det drabbar men hur olika det drabbar är olika. Folk har dragit sig till våran grupp, sa Angelina till Newsner då.

Foto: Shutterstock

Bensinupproret 3.0 – en motståndare

Men alla är inte eniga om att bensinpriserna bör sänkas. 35-årige Lund-bon Viktor Erik Jensen tycker precis som många andra klimat-vänner, att bränsleförbrukningen är skadlig för miljön. Som en motpol till gruppen ”Bensinupproret 2.0 startade han ”Bensinupproret 3.0”, som är till för de som vill höja priserna.

I skrivande stund har Viktors grupp ”Bensinupproret 3.0”, 4 965 medlemmar.

– Jag tror att de blir provocerade om de hör att vi vill höja priset. Men om de förstår varför, och att vi också har tankar om hur det skulle kunna gå till på ett sätt som inte förstör deras möjligheter att leva, kanske de förstår varför vi vill detta. Det är helt enkelt för att vi vill sluta med koldioxidutsläppen, så att vi har en bra framtid framför oss, säger han till Expressen.

Foto: Facebook/Viktor Erik Jensen

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.