Här får 92-åriga Irene äntligen ge sig ut i pulkabacken – fick sin önskan uppfylld av äldreboendet

Smittspridningen och de rådande restriktionerna har gjort att svenskarna begränsat sitt sociala liv i nästan ett år. För många äldre blev 2020 ett ensamt år, därför har stimulerande aktiviteter och sociala interaktioner varit av extra stor vikt. 

På äldreboendet Stora Sköndal Villa Magnolia, har man länge använt sig av en aktivitetsansvarig som ska sätta guldkant på de äldres tillvaro

Nyligen fick de äldre på boendet lämna önskemål om saker de ville göra, och då var det pulkaåkning som stod högt upp på listan.

I söndags fick 92-åriga Irene känna sig som ett barn igen, då hennes önskan om att få åka pulka uppfylldes av personalen på äldreboendet.

92-åriga Irene ville åka pulka

Full i skratt for 92-åringen ner för pulkabacken, i sällskap av aktivitetsansvariga Monica, som såg till att allt gick säkert till. 

Foto: Stora Sköndal Villa Magnolia -f.d. Kyrkbyn

Pulkadagen ordnades efter att flera äldre uttryckt sin önskan om att få leka i snön.

– Vi hade en dag för två år sedan då vi var ute i snön och gjorde snöänglar och åkte pulka och massa annat. De tyckte att det var så himla roligt, så de har bett om att få göra det igen. Förra året hade vi ingen snö, men vi sa att så fort det kommer så ska vi ordna en sådan dag igen, berättar boendets enhetschef Lotta Backelin för Newsner. 

”Framkallar barndomsminnen”

Dagen i snön framkallade många skratt och leenden hos äldre på boendet.

– De var så glada. Jag tror att det framkallar barndomsminnen, men också att de får känna sig inkluderade, att de är med och påverkar, säger Lotta Backelin till Newsner.

Medan 92-åriga Irene for ner för backen, efter en lång tids väntan på snön, stod bästa väninnan Brita uppe och var åskådare. Även hon roades av det hela. 

Foto: Stora Sköndal Villa Magnolia -f.d. Kyrkbyn

”Är hon inte underbar så säg, vår alldeles egna lilla  ”Lotta på Bråkmakargatan”, skriver boendet i ett inlägg på sin Facebooksida. Där delar de ofta med sig av bilder och videos på händelser de vill lyfta.

Engagerad aktivitetscoach

Aktiviteten är bara en av många som anordnas av personal på Stora Sköndal Villa Magnolia, då de regelbundet arbetar med att tillgodose sina äldres önskemål om aktiviteter. 

– Vi har en superengagerad aktivitetscoach som heter Monica. Hon tar in förslag från de äldre och försöker planera saker därefter, så det är toppen, säger Lotta Backelin på Stora Sköndal Villa Magnolia.

Med lite hjälp så kom dom tillslut iväg igen! 😅Som Irene (92 år) har längtat efter att åka pulka igen! För två år…

Posted by Stora Sköndal Villa Magnolia -f.d. Kyrkbyn on Sunday, January 17, 2021

Det är roligt att se folk jobba för att glädja äldre. Dela gärna för att uppmärksamma detta fina initiativ.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);