Här får hundvalpen Ziggy äntligen korsa riksgränsen – för att möta sin nya familj

Förbudet om att överträda gränsen mellan Norge och Sverige ställde till det för Björnar Sörli från Skåne som skulle hämta hem sin nya hundvalp.

Men när det visade sig att gränsen bara är stängd för människor, fick Björnar en briljant idé.

I början på mars födde hunden Chezz sju valpar i Oksvoll, Norge. Pappan till valparna är Björnar Sörlis vovve Ztaro. Nu i maj skulle en av valparna flytta hem till Björnar och Ztaro, men den stängda riksgränsen satte käppar i hjulet för hämtningen, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Pappa Ztaro. Foto: Facebook

Björnar skämtade med sin familj och sa att de skulle åka till riksgränsen, väl där kunde norrmännen bara kasta över kopplet.

Men uttalandet stannade inte bara vid att vara ett skämt utan blev snart verklighet.

Den 11 maj åkte familjen från Skåne hela vägen till Eda där de bestämt träff med norrmännen. Överlämningen skedde vid Morokulien mellan svenska Arvika norska Kongsvinger.

– Vi hade talat med gränspoliser, och de sa att det var helt okej för hundarnas del. Så länge vi inte gick över, säger Björnar Sörli till Aftonbladet.

Vid överlämningen var även en familj från Göteborg med som också skulle hämta en valp från samma kull.

– Sen hade hade det norska paret med sig sin valp, Tokyo. Och vi hade med oss Ztaro, så han fick träffa tre av sina avkommor.

Björnar kastade över kopplet till den norska sidan, där kopplades lilla Ziggy och traskade modigt över till Sverige och sin nya familj.

– Valpen tog det förvånansvärt bra. Han somnade direkt när han kom in i bilen, säger Björnar Sörli.

Björnar delade med sig av händelsen i ett Facebookinlägg.

”I går fick man vara med om en händelserik upplevelse.
Med norska gränskontrollens välsignelse, fick vi överlämnat våran valp på äkta Coronavis. Vi fick stå på var sin sida om gränsen på behörigt avstånd från varann och kasta kroken på långlinan in i Norge så att valparna kunde kopplas och själva gå över. Självaste pappa Ztaro var också med på begivenheten och fick hälsa på ytterligare två av sina avkommor”
, skriver han i inlägget.

Vilken tur att riksgränsen bara var stängd för människor så att hundvalpen Ziggy kunde få komma hem.

Dela gärna artikeln för att sprida denna solskenshistoria vidare.