Här hedrar vägens hjältar avlidna kollegan med kortege – efter tragiska dödsolyckan

Under onsdagen arrangerade TMA-föraren Rasmus Samuelsson en kortege.

Detta för att hedra den kollega som avled i en tragisk olycka på E4 i slutet på maj och samtidigt upplysa arbetssituationen som de har ute på vägarna, rapporterar SVT Öst.

Det var den 30 maj som den otäcka olyckan ägde rum mellan en TMA-bil, en lastbil och en personbil på E4.

TMA-föraren avled senare av sina skador.

Hedrar kollega med kortege

Under onsdagen arrangerade kollegan Rasmus Samuelsson en kortege i Norrköping för att hedra sin avlidna kollega men också för att belysa arbetssituationen för de personer som är ute och arbetar på vägarna varje dag.

– Vi måste visa folk att vi jobbar längs med vägarna varje dag och vår säkerhet är A och O. Vi är där för allmänhetens skull och något sådant här får inte hända, säger Rasmus till SVT Nyheter Öst.

LÄS MER: Bärgarna har fått nog av respektlösa bilister – nu ryter vägens hjältar ifrån: ”Har familjer att komma hem till”

Tunghantering i Norrköping var på plats och deltog i kortegen. I ett inlägg på Facebook delar de med sig av stunden.

”Aldrig förr har så många gula blinkande lampor befunnit sig på E4:an samtidigt. Vi hoppas alla att denna kortege ökar medvetenheten och respekten hos övriga trafikanter mot oss alla som har vägen som arbetsområde. Återigen, kör försiktigt, ha god uppsikt och fokusera på enbart bilkörningen”, skriver företaget i inlägget.

”Vi ska inte ses som ett problem”

Problematiken är långt ifrån ny och människor som jobbar ute på vägarna har vädjat till trafikanter att visa respekt gång efter gång.

Men problematiken är svår att få bukt på.

– Vi använder oss av alla säkerhetsmedel vi bara kan, men den faktor som vi inte kan påverka så mycket är andra trafikanter. Vi måste öka medvetenheten om hur trafikanter ska bete sig när de passerar våra arbetsområden. Vi är där för deras skull och för att hjälpa. Vi ska inte ses som ett ”problem”, säger Rasmus Samuelsson till SVT.

LÄS MER: Vägarbetare utsätts för arga fartdårar och farligt beteende – nu ryter vägens hjältar ifrån: ”Idioter”

Mellan 2013 och 2015 inträffade totalt 51 olyckor där TMA-fordon var inblandade. Nio förare skadades lindrigt och ingen ska ha dött. Vilket innebär att dödsolyckan å E4:an i Norrköping är den första. Men under samma tidsperiod omkom sex vägarbetare.

Det här ska bara inte få hända. Vila i frid.