Här hyllas Greta Thunberg med gigantisk väggmålning: ”Hon är fantastisk”

Greta Thunberg befinner sig fortfarande i Nordamerika på sin långa resa över kontinenten för att delta i diverse klimatstrejker och stora möten.
Nu hyllas hon stort i San Francisco – med en gigantisk väggmålning som ska vaka över staden.
”Jag hoppas att människor med denna väggmålning nu inser att vi måste ta hand om världen”, säger gatukonstnären Andres Petreselli till SFGate enligt The Guardian.

Greta Thunberg har sedan några månader tillbaka befunnit sig i Nordamerika. Hon har talat på det stora FN-mötet och deltagit i en mängd olika klimatprotester, bland annat i Montreal och New York.

Greta Thunberg kvar i Nordamerika

Senast under fredagen var hon i Charlotte, North Carolina, för att delta på en klimatstrejk.

Den 16-åriga klimataktivisten hade tänkt resa till Chile för att delta på det stora klimattoppmötet, men på grund av oroligheterna i landets huvudstad Santiago ställdes mötet in.

Hoppas kunna resa till Madrid

I stället hoppas Thunberg nu i stället på att kunna ta sig till Madrid dit mötet flyttats. På Instagram vädjar hon om hjälp för att kunna ta sig dit.

”Det visar sig att jag har rest runt halva världen åt fel håll. Nu behöver jag hitta ett sätt att resa över Atlanten i november… Om någon kan hjälpa till med att hitta färdmedel dit skulle jag bli väldigt tacksam”, skrev Greta Thunberg på Instagram förra veckan.

Många av världens ledare har hyllat Greta Thunberg för sitt engagemang för klimatet. Nu får hon även en bestående hyllning i San Francisco.

Hyllas med gigantisk målning

Den argentinske gatukonstnären Andres Petreselli har nämligen målat en gigantisk målning av Greta Thunberg på ett hus, där hon ska vaka över staden.

Andres Petreselli paints a mural on the side of a building depicting Swedish teen climate activist Greta Thunberg, Friday, Nov. 8, 2019, in San Francisco. (AP Photo/Ben Margot)

”Den här tjejen Greta är fantastisk och hon vet vad hon gör. Jag hoppas att människor med den här väggmålningen nu inser att vi måste ta hand om världen”, säger Petreselli till SFGate enligt The Guardian.

Blivit avbildad fler gånger

Petreselli fick uppdraget efter att han blivit kontaktad av den ideela gruppen One Atmosphere.

Det är inte första gången Greta Thunberg syns på en stor vägg. Tidigare i år dök det upp stora målningar av henne på husväggar i både Bristol och Danmark.

Vilken otroligt vacker målning av Greta Thunberg. Dela om du också tycker hon är en modig tjej!

Bildkälla: Youtube/CBS
Bildkälla: Youtube/CBS